Acasă Sanatate Cat de jegosi sunt CU ADEVARAT banii! Vezi aici cate bacterii si...

Cat de jegosi sunt CU ADEVARAT banii! Vezi aici cate bacterii si cati virusi exista pe bancnote!

Un studiu de laborator a demonstrat ca pe o simpla bancnota de 1 leu exista peste 3000 de microbi, virusi si bacterii, scrie revistablogurilor.ro

În încercarea de a-i face pe oameni să aibă mai multă grijă de sănătatea lor, medicii laboratorului clinic al DSP Arad au decis să facă un test pentru a vedea exact ce microbi se găsesc pe bancnota de 1 leu şi pe moneda de 50 de bani, cele mai utilizate.

“Am luat probele de pe bani de valoare mai mică, deoarece circulă mai mult. După 24 de ore se văd microbii prezenţi, iar în acest caz au fost stafilococ, enterobacter sau bacilul bioceanic. Aceştia se găsesc pe toate mediile, totuşi în cazul bancnotelor sunt mai periculoşi, pentru că aici există posibilitatea să se contamineze mai multe persoane”, ne-a explicat un specialist din cadrul DSP Arad, scrie libertatea.ro. În total, au fost găsiţi nu mai puţin de 3.000 de microbi, viruşi sau bacterii!


Citeste si:

Iti place vara sa porti slapi? Afla ca NICI NU-TI POTI IMAGINA cate bacterii pot strange!

Folosesti aerul conditionat la birou? Habar n-ai cate bacterii si cati virusi INHALEZI!


O altă concluzie a fost că pe bancnotele din plastic se “lipesc” mai mulţi microbi decât pe monede, explicaţia fiind că unele metale au efect antiseptic, iar bacteriile nu trăiesc pe ele mai mult de 48 de ore. Medicii atrag atenţia că în cazul persoanelor care nu se spală pe mâini suficient de des pot apărea îmbolnăviri, mai ales dacă acestea au şi o leziune pe mâini. De obicei, persoanele mai expuse sunt angajaţii din bănci sau vânzătorii, iar doctorii au înregistrat chiar şi cazuri de transmitere de râie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVIDEO – Invatatoare filmata cand ZBIERA si UMILEA un copil de clasa I!
Articolul următorAdevarul despre cum sunt crescute ROSIILE in SERELE din Romania! Cu totii le cumparam apoi!