Acasă Prahova Cativa liceeni din Ploiesti VOR SA SCAPE tara de inundatii! INVENTIA LOR...

Cativa liceeni din Ploiesti VOR SA SCAPE tara de inundatii! INVENTIA LOR a fost PREMIATA si poate fi pusa in practica imediat!

12

Problema inundaţiilor, inclusiv a celor care afectează culturile agricole, şi-ar putea găsi rezolvarea  prin implementarea unui sistem dezvoltat de un grup de liceeni  de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti.

Ei au conceput un sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, cu care au castigat finala naţională a competiţiei Social Enterprise Programme, organizată de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu compania norvegiană FERD.

Proiectul lor prevede prelungirea albiei râului cu un sistem antiinundaţie, alcătuit dintr-un perete de protecţie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o staţie de epurare locală.


Citeste si:

O inventie romaneasca CUCERESTE Europa! Scuterul ”Made in Romania” face furori in strainatate!

VIDEO – Tehnologie romaneasca de cel mai inalt nivel! O luneta produsa in Romania a doborat RECORDUL MONDIAL la precizie!


”Ne-am gândit la un sistem de prevenire a inundaţiilor format din pereţi din beton armat care îmbracă albia râului cu orificii cu filter, la care sunt conectate conducte ce ajung la o staţie de epurare. Am încercat să creăm ceva care nu a mai fost implementat până acum, dar care să nu fie de domeniul SF-ului”, a declarat Tudor Donciu, membru în echipa Aqua Synergy, citat de agrointel.ro.

Sistemul inventat de liceeni foloseşte surplusul de apa preluat de conducta magistrală pentru a produce, prin cădere, energia electrică ce alimentează o staţie de epurare.

Echipa de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti este coordonată de profesoara Ileana Cocuz, iar rezultatele muncii tinerilor inventatori au fost deja premiate în cadrul galei JA Investeşte în educaţie – Business Hall of Fame”, 2015.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos