Acasă Turism Djerba, taramul de legenda al Tunisiei

Djerba, taramul de legenda al Tunisiei

72

In epopeea lui Odiseu a fost denumita “Insula mancatorilor de lotus”, iar astazi poarta numele de Djerba si este considerat unul din cele mai frumoase si misterioase locuri ale Tunisiei.

Aflata in partea de sud-est a Tunisiei, in Golful Gabes, Djerba este cea mai mare insula a Africii de Nord, masurand 514 kilometri patrati. Renumele si l-a castigat datorita plajelor largi, satucurilor pescaresti, statiunilor pline de viata si nu in ultimul rand, vestigiilor istorice. Multe natii au trecut pe aceste meleaguri, incepand cu fenicienii, grecii, romanii, evreii, crestinii, arabii si europenii, cu totii lasandu-si amprenta asupra acestui loc.

Secolul al XIV-lea gaseste Djerba macinata de rivalitatea dintre crestini si musulmani, iar in secolul al XVI-lea devine cel mai mare salas al piratilor de la Marea Mediterana. Se zvoneste ca aici s-au format cei mai “iscusiti” pirati ai vremii. Astazi, Insula Djerba este o destinatie aproape exclusiv turistica, care isi pastreaza in totalitate traditiile.

Imbinare perfecta

Splendida in diversitatea sa, Insula Djerba iti ofera numeroase posibilitati de relaxare si divertisment – sporturi nautice, vestigii istorice, castele de pirati, sinagoga antica Ghriba, fortareata ca o moschee, secretele mestesugarilor (olari si bijutieri), grsdinile umbroase, livezile de curmale, mere, si rodii, plantatiile de maslini. Houmt Souk este capitala insulei si se afls in nordul acesteia, fiind principalul port si cea mai importants cale de acces.

Ca sa ajungi in capitala, vei trece de fortareata Borj el Kebir, veche constructie romana, accesul facandu-se printr-un pod din secolul al XIX-lea. Micuta capitala are o lungime de doar 1,5 kilometri – cu strazi inguste si intortocheate, cu casute frumos colorate in alb si albastru, cu flori si palmieri specific mediteraneene.

Aici poti vizita mausoleul Sidi Zitoun, moscheea Djama el Ghorba sau fortareata Fort Espagnol, construita in secolul XIII. Seara poti merge prin magazinele pline cu obiecte de artizanat si bijuterii sofisticate, iar daca ai obosit, opreste-te intr-un local si gusta din preparatele locale sau delecteaza-te cu un ceai.

Distractie pentru toti

Ratacind pe stradutele inguste vei ajunge in Zone Touristique, un cartier plin de restaurante, hoteluri si multe  posibilitati de distractie. Cea mai renumita si cea mai cautata plaja de pe insula este Sidi Mahres, datorita posibilitatilor de practicare a sporturilor nautice si a nisipului fin. Parcul Tematic este un loc incredibil unde copiii vor fi in extaz la vizitarea fermei de crocodili, iar curiozitatea culturala iti va fi satisfacuta de originalul muzeu Lalla Hadria unde, in timpul unui spectacol superb, vei descoperi istoria si cultura in imagini si lumini.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos