Acasă Economie Economistul sef al BCR: N-avem nicio sansa sa intram in zona euro...

Economistul sef al BCR: N-avem nicio sansa sa intram in zona euro NICI IN 2021!

38

Radu Craciun, economistul sef al BCR, a vorbit la un eveniment organizat de banca despre sansele reale ale Romaniei de a accede la zona euro.

„Una dintre afirmatile pe care le-am vazut foarte frecvent facute in ultima vreme, afirmatii care in general nu sunt tratate in context si de multe ori sunt superficiale, este ca Romania trebuie sa accelereze cresterea economica cu orice chip pentru a recupera decalajul fata de Uniunea Europeana. Este un obiectiv si o declaratie pe care am facut-o de altfel si eu in nenumarate ocazii mai ales in contextul in care se vobea de tinta aderarii la Zona Euro, dar in cazul careia explicam ca Romania nu are cum sa adere la zona monetara unica nici macar in 2021, nu mai vorbesc de 2019, daca nu avem un diferential de crestere fata de Zona Euro in fiecare an de aproximativ 3-4%”, a declarat Radu Craciun, citat de wall-street.ro.


 

Citeste si:

Aproximativ 25% dintre romani cauta intai sa economiseasca si apoi sa cheltuiasca bugetul disponibil!

Ce-ar face romanii cu 10.000 de lei in buzunar!?


 

In opinia sa, acest lucru inseamna ca Romania trebuie sa isi stabileasca un obiectiv de crestere de 4-5% cu orice chip, in orice conditii. „Ceea ce se pierde din vedere este ca o crestere economica se poate realiza in diferite moduri, nu numai prin stimularea consumului. Mergem inainte cu ideea cresterii economice prin consum fara sa intelegem ca nu este foare important doar sa atingi obiectivul, ci si cum il atingi”, a mai spus Radu Craciun.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos