Femeile care fac afaceri pot primi ajutor de la stat de pana la 50.000 de lei, pentru investitii, in editia 2015 a Programului Femeia-Antreprenor, pentru care autoritatile au stabilit data de inscrieriere.

Femeile se vor putea inscrie pentru acest sprijin financiar incepand cu data de 17.09.2015, ora 10.00, printr-o aplicatie care va fi activa pe site-ul Directiei Politici Antreprenoriale din cadrul Ministerului Energiei, Mediului de Afaceri si IMM-urilor, a anuntat, vineri, institutia, citat de startupcafe.ro.

Aplicatia online pentru Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in rândul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii 2015 va ramane activa pana in data de 21.09.2015 ora 20.00, potrivit sursei citate.

Initial, Ministerul Energiei comunicase StartupCafe ca Programul Femeia-Antreprenor avea ca data estimativa de deschidere 3 august 2015.


Citeste si:

Te gandesti sa incepi o afacere? Uite cum poti lua 50.000 de euro de la stat!

Femeile care doresc sa inceapa o AFACERE vor putea primi 10.000 de euro de la stat!


In acest an, bugetul total disponibil pentru program este de 1 milion de lei, statul estimand ca va acorda sprijinul 20 de antreprenoare vor primi ajutor.

Prin acest program, statul spune ca va acorda pana la 50.000 de lei ajutor financiar nerambrsabil, reprezentand 90% din valoarea investiei pe care firma beneficiara trebuie sa o faca. Restul de 10% din investitie trebuie acoperit de beneficiar.

Cine poate accesa finantarea de la stat

Pot lua banii de la stat microintreprinderile, persoanele fizice autorizate (PFA) care desfasoara activitati economice in mod independent si intreprinderile individuale din Romania.

Transparenta face diferenta