Acasă ACTUALITATE Guvernul intra tare in propaganda! Orban opreste fenomenul fake news

Guvernul intra tare in propaganda! Orban opreste fenomenul fake news

1688

Premierul Ludovic Orban a pornit lupta in prima zi a starii de urgenta cu raspandirea de informatii de tip „fake news” prin care anumite institutii de presa fac propaganda politica starnind panica in populatie cu buna stiinta.

„In ceea ce priveste retelele de comunicare, am propus o masura pentru a putea evita raspandirea de fake news-uri, de informatii false. Acum, pe analizele pe care le-am facut in ultimele doua saptamani, e o productie si o distributie de fake news-uri ingrijoratoare si exista o masura propusa astfel incat sa se poata, din punct de vedere tehnic, sa fie scoase postari care sunt, in mod evident, fake news-uri”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Ludovic Orban a mai explicat si ca s-a stabilit la nivelul Guvernului Romaniei despre pedepsele privind nerespectarea carantinei, a izolarii la domiciliu sau a declaratiilor false pe propria raspundere.

„In ceea ce priveste inasprirea pedepselor, discutam aceasta posibilitate. Ceea ce ne intereseaza este sa intarim mecanismul de verificare a respectarii deciziilor de izolare la domiciliu si a respectarii conditiilor de carantina in care sa implicam, pe langa structurile care exista la nivelul Ministerului de Interne, orice institutie care are capacitatea de a verifica respectarea izolarii la domiciliu sau a carantinei. Repet, discutam de posibilitatea intaririi pedepselor, dar ne intereseaza intarirea capacitatii institutionale de a asigura verificarea si, in cazul incalcarii, sanctionarea nerespectarii izolarii la domiciliu”, a mai declarat Ludovic Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos