Patru dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai au fost prezente astăzi pe Aeroportul Otopeni în momentul în care sicriul cu trupul mamei lor, Regina Ana, a fost repatriat. 

Alături de Principesa Moștenitoare Margareta au fost alături și surorile sale Maria, Sofia și Elena. Singura absentă a fost Principesa Irina, care a anunțat zilele trecute că nu va participa la funeralii.

Vizibil afectată, Principesa Maria, cea care a însoțit sicriul pe drumul dintre Geneva și București, și-a îmbrățișat familia la sosire, apoi a asistat la slujba religioasă.

Această perioadă grea și-a pus însă amprenta cu atât mai mult asupra stării de sănătate a Principesei Elena, care suferă de psoriazis și căreia stresul și suferința i-au agravat simptomele, astfel că mâinile acesteia poartă semnele bolii, scrie libertatea.ro.

Regina Ana a murit pe 1 august, la vârsta de 92 de ani, într-un spital din Elveția. Trupul neînsuflețit al acesteia a fost adus astăzi în România și va fi depus la Castelul Peleș, dar și la Palatul Regal din Calea Victoriei. Totodată, familia regală a anunțat mare doliu pentru primele șapte zile după înmormântarea ce va avea loc sâmbătă, 13 august, și doliu timp de 40 de zile.

regina ana otopeni fiice regele mihai (8)