Acasă Cultura Inger ingerasul meu… Invata ce sa ceri fiecarui inger in functie de...

Inger ingerasul meu… Invata ce sa ceri fiecarui inger in functie de puterile sale!

531

jehudielArhanghelul Iehudiel

Acest inger ne protejeaza afacerile sau casa de furturi si inselatorie! El are grija sa nu ne indepartam de la etica astfel incat sa nu atragem probleme in viata noastra.

Yechudiel sau Iehudiel este unul dintre arhanghelii importanti ai traditiei, care a fost insa trecut sub tacere sau dat uitarii in general, cu exceptia anumitor zone din ortodoxie si catolicism. Numele Yechudiel inseamna in limba ebraica “Slavirea lui Dumnezeu” sau „Cel care il proslaveste pe Dumnezeu”.

Mai este numit in anumite documente si Jhudiel, Yhudil, Jehudiel, Jegudiel, Iegudiil, Egudiil, Gudiil, Evgudiel sau Evgudiil. In anumite confesiuni catolice, Yechudiel este numit Sfantul Jehudiel, si este considerat arhanghelul caruia ii corespunde ziua de Vineri. In traditia kabbalitica, atat numele sau cat si atributele sale stau sub semnul sefirei Chesed si planetei Jupiter, a Milei, Dreptatii, Bunastarii si Slavei Divine.

 

 

wpf7d2c339_06Arhanghelul Jophiel

Este un inger care ne protejeaza de vicii si tentatii care ne pot distruge viata. Ne ajuta sa fim mai disciplinati si sa nu ne abatem de la drumul vietii.

Poate fi intalnit si sub numele de Yopiel, Jophiel, Iofiel, Joviel, Johphiel sau Youfiel. A fost numit de cele mai multe ori Jofiel, insa in limba ebraica nu exista sunetul J asa cum il cunoastem noi si occidentalii, cel mai bun echivalent al sunetului Yod fiind Y, de aceea am adoptat aceasta transcriere.

In traditia crestina, Yofiel este mentionat printre cei sapte arhangheli in cele mai vechi surse, iar in secolul V, Pseudo-Dionisie Areopagitul il mentioneaza in lista arhanghelilor planetari sau saptamanali, alaturi de Michael, Gabriel, Raphael, Uriel, Chamuel si Zadkiel.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

1 COMENTARIU

  1. Da de unde… Nici unul nu are nici o putere daca u le-ar fi fost data de Tatal Ceresc, asa ca lasati prostiile si rugati-va la Unul singur D-zeu .