Acasă Cultura Inger ingerasul meu… Invata ce sa ceri fiecarui inger in functie de...

Inger ingerasul meu… Invata ce sa ceri fiecarui inger in functie de puterile sale!

531

nurielArhanghelul Nuriel

Aceasta fiinta cereasca ne protejeaza de explozii, accidente si mai ales de foc. Nuriel, numit si Nur-el, Nouriel sau Noriel, inseamna in “Lumina lui Dumnezeu”. Numele este cel mai probabil de origine aramaica, deoarece termenenul nur nu apare in limba ebraica, ci doar in araba, cu acelasi sens. A mai fost tradus, oarecum inexact, ca “Focul lui Dumnezeu”, asa cum apare si in lista celor 42 de ingeri ai numelui divin a lui Athanasius Kircher (in latina Angelus Ignis).

Conform traditilor magice, Nuriel este ingerul care subjuga focul si flacarile, adica este patronul sau guvernatorul angelic al focului si al tuturor fenomenelor asociate cu acesta. In “Cartea lui Raziel”, un vechi tratat mistic despre puterea ingerilor sub oranduirea divina, Nuriel este pus stapanitor peste apa si peste foc. Numele sau apare pe numeroase amulete ebraice si arabe, majoritatea tinand de foc sau de lumina, precum un talisman pe care si Nuriel si Suriel sunt mentionati pentru a ajuta purtatorul in studiile sale mistice, pentru succesul in studii religioase.

 

SandalphonArhanghelul Ophan (Sandalphon)

Numele sau se trage din cuvantul grec care inseamna Frate, deoarece se considera de obicei ca Sandalphon este geamanul angelic al lui Metatron. Dupa cum am vazut in cazul lui Metatron, acesta era aspectul nemuritor, divin, al profetului Enoh care a fost luat la Dumnezeu si a fost tranformat in arhanghel. Asemanator este si Sandalphon, deoarece se spune ca el este profetul Ilie care a fost luat, la fel ca Enoh, inainte de terminarea vietii pamantesti, intr-un car de foc, fara a cunoaste moartea. O legenda spune ca heruvimii de aur reprezentati pe Chivotul Legamantului, pastratorii numelui divin, erau Metatron si Sandalphon, ei fiind mai importanti decat toti ingerii deoarece traisera vieti umane. Sandalphon este prezentat in sursele vechi evreiesti ca fiind un inger extrem de inalt, infricosator prin statura sa. In timpul vizitei legendare a lui Moise in cel de-al treilea cer, se spune ca acesta l-a vazut pe Sandalphon.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

1 COMENTARIU

  1. Da de unde… Nici unul nu are nici o putere daca u le-ar fi fost data de Tatal Ceresc, asa ca lasati prostiile si rugati-va la Unul singur D-zeu .