Acasă Finante JP Morgan a pus umarul la redresarea leului

JP Morgan a pus umarul la redresarea leului

27

stirea Morgan

JP  Morgan a decis sa includa obligatiunile Romaniei in indicele bancii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente.

Informatia a avut efect imediat, ducand la aprecierea leului pe piete la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 luni. Intr-o nota a JP Morgan, citata de Bloomberg, se arata ca tara noastra ar putea fi inclusa, de la 1 martie, in indicele JPMorgan GBI-EM Index Series. Aceasta includere, va avea loc treptat, pe parcursul a trei luni, pana la 1 mai.

Potrivit bancii americane, ponderea Romaniei in indicele GBI-EM Global Diversified, la sfarsitul acestei perioade, este estimata la 0,54%. „Includerea Romaniei in indicele JP Morgan al obligatiunilor va atrage un flux mare din partea investitorilor straini, mai ales avand in vedere detinerile reduse de obligatiuni locale ale non-rezidentilor”, a declarat Esther Law, analist la Societe Generale in Londra.

Leul s-a apreciat pe piete cu 1%, la 4,3432 unitati pentru un euro, cel mai ridicat nivel de inchidere inregistrat dupa 3 februarie anul trecut. Randamentul obligatiunilor in euro ale Romaniei cu maturitate in iunie 2019 a scazut cu 0,06 puncte procentuale, la 3,819%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos