24.8 C
București
marți, mai 21, 2024
AcasăACTUALITATEL-au lasat cu GURA CASCATA! Fermierii romani au oferit unui fermier austriac...

L-au lasat cu GURA CASCATA! Fermierii romani au oferit unui fermier austriac un iaurt romanesc si un pahar de sana. A ramas MUT de uimire!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alertă alimentară la Lidl. Iaurtul Pilos retras de urgenta de pe rafturi!

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA)...

Producatorul roman, mai amenintat de politicile agricole si energetice decat de razboi

https://youtu.be/rdJwg5FXMdM?t=197 Fermierii romani isi striga disperarea dupa un an secetos...

Suntem păcăliți cu produsele bio din străinătate? Așa lasă să se înțeleagă 21 de producători, membri ai Asociației Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România care au revenit în țară lămuriți pe deplin de ce lactatele românești nu sunt dorite pe piața europeană: ar demonstra ce înseamnă brânza făcută cu lapte de vaca scoasă la pășune și, implicit, ar da peste cap afacerile străinilor care acum păcălesc consumatorii cu fel și fel de arome menite să mascheze calitatea slabă a laptelui, culmea, produs în Alpi, scrie agrointel.ro și preluat de evz.ro.

Potrivit agrointel.ro, prima fermă pe care ”automatiștii” din România au vizita-o a fost cea a familiei Strobl din localitatea Mondsee, din landul Slaburg. Aici se produce lapte și iaurt pentru hrana școlarilor și preșcolarilor. Zilnic în cadrul liniei de procesare se ambalează peste 2.000 de pahare de lapte și iaurt bio.

”Nu sunt convins, dar nu cred că se admite la nivel de Uniune Europeană produs bio cu arome, tocmai pentru că la baza producerii aromelor stă un produs chimic.

Ni s-a dat spre degustare un iaurt cu căpșuni care avea câteva fructe, dar aroma de vanilie era pur și simplu o aromă, nicidecum un baton de vanilie.

Iaurtul pe care l-am degustat era chiar mai slab calitativ decât un iaurt produs în România de o mare firmă procesatoare. Am rămas surprinși că austrieci dau copiilor alimente pe care nu ar trebui să le mănânce nici adulții.

Fermierii noștri i-au oferit austriacului un pahar de iaurt și o sana românească iar în momentul în care a gustat iaurtul românesc cuvintele i-au rămas în gât austriacului, dar a încercat să-și mascheze încântarea schițând un zâmbet scurt, fără să facă vreo remarcă la adresa produsului românesc”, a declarat pentru Agrointeligența Cristian Lungu, președintele Asociației Fermierilor Utilizatori de Automate pentru desfacerea laptelui crud din România.


Citeste si:

Un primar irlandez s-a facut singur IDIOT dupa ce a vizitat Romania: M-am asteptat la ce e mai rau, dar am gasit o tara MINUNATA!

SUPER AMUZANT! 60 de lucruri despre romani, descoperite de un brazilian care ne-a vizitat! ”Romanii le au pe toate!”


În timp ce fermieri români sunt obligați prin lege să aibă contracte cu medicii veterinari pentru fermele de vaci de lapte, în Austria este suficient ca fermierul să urmeze un curs și să fie autorizat să facă singur tratamentul necesar animalelor din fermă.

”Atunci când l-am întrebat pe unul dintre fermieri dacă are contract cu un medic veterinar, ne-a spus că nu are nevoie de așa ceva la el în fermă. Fermierul austriac este cel care face tratamente animalelor din fermă. În timp ce controalele medicilor veterinari la ei în fermă lipsesc cu desăvârșire. Pentru că fermele pe care noi le-am vizitat aveau și procesare, numărul de controale efectuate de autorități se limitează la 3: un control sanitar-veterinar pentru partea de procesare, un control pentru faptul că produc bio și un control oficial al APIA. Astea sunt toate controalele autorităților, nu ca la noi când avem fermieri pe care îi ”vizitează” DSV-ul și de 3 ori într-o săptămână”, își arată indignarea fermierul român.

Ultimele stiri