29.6 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăStirea zileiArgesMarturia CUTREMURATOARE a unei bunici din Arges: Copiii au MURIT din cauza...

Marturia CUTREMURATOARE a unei bunici din Arges: Copiii au MURIT din cauza E.coli!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cel mai cumplit scandal din ultima vreme, moartea bebelușilor, a fost îngropat. De ce oare?  Copiii nu au murit din cauza bacteriei e-coli, așa cum li s-a spus părinților și opiniei publice. Mama și bunica Ioanei au venit la Sinteza zilei să-i spună lui Mihai Gâdea, ce au descoperit din documente și analize și să dezvăluie neregulile înspăimântătoare ale tratamentului din spital.

Acuzaţii şocante ale unei mame care şi-a pierdut fetiţa, în valul de îmbolnăviri din Argeş care a scandalizat o ţară întreagă. Ioana abia împlinise un an şi a murit la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, în februarie, după două zile de dializă, anunta stiripesurse.ro.

Familia îi acuză pe medici că s-au grăbit să-i facă dializă, deși copila dădea semne de însănătoșire.

Bunica, răpusă de durere, cere explicații pentru moartea Ioanei.

„Nu am înțeles nimic din ce mi s-a răspuns. Tot nu știu de ce a murit Ioana.  Nimeni nu mi-a spus: pentru acest copil noi am făcut tot ce s-a putut. Nimeni nu știe cum s-au îmbolnăvit acești copii”, a spus bunica Ioanei, duminică, la Sinteza zilei.

De asemenea,bunica Ioanei critică și modul în care copilul a fost tratat.

„Copilul meu a început să fie agitat. Nimeni nu m-a luat în seamă. (…) Nu s-a luat nici o măsura la copil până la 12 noaptea, cînd copilul nu a mai putut să respire. De ce nu s-a luat nici o măsura să fie intubat?”, se intreabă bunica copilului.

Potrivit părinților, medicii n-au căutat și alte surse ale îmbolnăvirii de sindrom hemolitic uremic. O altă bacterie i-ar fi atacat de fapt fetiței plămânii.

„Nimeni nu ne-a întrebat ce tip de brânză a mâncat copilul (…) Weekendul mi-a omorât copilul”, a afirmat bunica Ioanei.

Bunica Ioanei a vorbit cu ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

„Am întrebat de ce nu a declanșat celulă de criză mai devreme. Nu mi-a dat un răspuns. Am întrebat de ce nu a venit la spitalul Marie Curie să vadă copiii, că acolo erau, nu la Pitești, și a spus: doamnă, am ținut legătura, a fost totul sub control”, a spus bunica Ioanei.

Potrivit acesteia, la spitalul Marie Curie a fost lipsă de personal. „Pe copil l-a omorât weekendul și felul cum a fost tratat în reanimare. Nu s-a ocupat de copil(…). Și eu și mama am vorbit singure. Nimeni nu a vrut să ne bage în seamă”.

Ioana a murit de pneumonie.

În replică, medicii de la Marie Curie spun că este o anchetă penală la finalul căreia vor face declarații.

Procurorii au un dosar de ucidere din culpă.

Ultimele stiri