O româncă, mamă a patru copii, stabilită în Siria, s-a văzut nevoită să se întoarcă în țară din cauza războiului de acolo și a sărăciei rezultată. Războiul a adus-o din nou acasă, însă soțul ei a rămas într-o tabără de refugiați din Turcia.

Acum, femeia, în vârstă de 35 de ani, s-a întors la Buzău și trăiește din ajutorul oferit de vecini, scrie b1.ro

„În prima zi când războiul a ajuns în zona în care locuiam, casa noastră a fost distrusă de două bombe trase de un tanc. Au crezut că sunt rebeli în zonă şi au tras unde au nimerit. Eram în casă cu copiii şi nici nu mai ştiu cum am scăpat dintre dărâmături. Aşa a început exodul nostru prin diverse localități”, a spus femeia.

 Momentele trăite în Alep i-au marcat pe copiii săi. Femeia povestește că la cel mai mic zgomot al unui avion, băieții săi tind să se adăpostească din cauza dramei trăite pe frontul din Siria.

14610656_1685834975065410_1801423162_n

   

”Aici am văzut Iadul pe pământ! Sute de oameni decapitați şi aruncați pe străzi. Nenorocirile le-au văzut şi copiii mei, care au rămas marcați pe viață. Chiar și acum, când suntem în siguranță, cei mici se sperie când aud avioane de la aeroportul militar de la Boboc şi se bagă sub masă.Am trăit un calvar acolo” a mai spus Olimpia Stanciu.

Niște vecini au fost cei care au sărit în ajutorul femeii. Cum familia sa este una numeroasă, cu încă cinci frați, Olimpia, împreună cu copiiii săi, nu aveau unde locui. O familie cu suflet mare a sărit în ajutorul lor, oferindu-le o cameră într-o casă bătrânească părăsită.