Acasă Sanatate Ministerul Sanatatii s-a razgandit. Coplata se amana

Ministerul Sanatatii s-a razgandit. Coplata se amana

41

Ministrul Vasile Cepoi a anuntat ca introducerea coplatii in sistemul de sanatate a fost amanata. Oficialul a precizat ca autoritatile de la Bucuresti nu s-au angajat la niciun termen faţă de Fondul Monetar Internaţional in privinta aplicarii acestei taxe.

 

“Coplata urmează să fie negociată cu asociaţiile de pacienţi, asociaţiile profesionale. Legea zice că nivelul coplăţii se stabileşte în urma negocierilor. O majoritate a asociaţiilor pacienţilor se împotriveşte coplăţii. Probabil că vor dura foarte mult. Negocierile vor demara săptămâna viitoare. Discuţiile anterioare (n.r. – cu delegaţia FMI) erau ca în toamnă să fie introdusă coplata. Acum nu ne-am angajat la niciun termen, pentru că din Parlament legea a ieşit cu această prevedere, şi anume că nivelul taxei şi serviciile se stabilesc prin negociere şi, prin urmare, nu ne putem asuma niciun termen”, a explicat ministrul Sanatatii.

 

Acum cateva zile, Ministerul Sanatatii a lansat in dezbatere publica proiectul de hotărâre de guvern pentru modificarea şi completarea Contractului – cadru pentru asigurarea asistenţei medicale în perioada 2011 – 2012, în care sunt incluse şi prevederile referitoare la coplată. Actul normativ nu s-a bucurat de o primire prea buna, cei mai multi dintre cei implicati in sistemul medical criticand vehement intentia Guvernului Ponta de a introduce coplata.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos