18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăSocialSanatateMinisterul Sanatatii spune ca romanii nu-si permit sa se trateze la privat....

Ministerul Sanatatii spune ca romanii nu-si permit sa se trateze la privat. Din acest motiv trebuie dezvoltat sistemul public

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ministrul Rafila vrea infiintarea unui DNA al spitalelor

Cresterea numarului de cazuri in care medicii refuza sa...

Virusul ZIKA a ajuns in Romania! Ministerul Sanatatii este IN ALERTA!

Ministerul Sanatatii a anuntat marti ca virusul Zika a...

Ministerul Sanatatii intervine OFICIAL in cazul lui Gabriel Cotabita!

S-ar putea ca in viitorul apropiat sa fim nevoiti...

ENScandalul izbucnit ca urmare a intentiei Ministerului Sanatatii ( MS) de a scoate spitalele private de la alocarile de bani de la bugetul CNAS continua cu un nou episod.

Un raport dat publicitatii miercuri arata ca doar 20% dintre romani au veniturile necesare accesarii serviciilor medicale private. Prin urmare reprezentantii MS considera ca, prin finantarea spitalelor particulare din Fondul National Unic de Asigurari de Sanatate, scad sansele celor cu bani putini de a beneficia de servicii medicale de calitate.

Institutia condusa de Eugen Nicolaescu a prezentat, in sedinta de guvern,  o nota privind finantarea din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS) a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.

In document sunt expuse detalii privind situatia actuala a finantarii furnizorilor medicali, dar si informatii referitoare la noi masuri si principii ce vor fi promovate de MS pentru aplicarea politicilor de sanatate publica. Potrivit MS, implementarea acestor masuri asigura punerea in practica a principiilor care stau la baza sistemului de asigurari de sanatate. Unul dintre aceste principii este al solidaritatii sociale. Conform acestui principiu, cetatenii sanatosi care au posibilitati financiare contribuie financiar pentru tratamentul celor bolnavi, urmand ca, atunci cand si acestia vor fi bolnavi si cu veniturile reduse, altii sa contribuie pentru acoperirea tratamentelor lor medicale. „Finantand din FNUASS spitalele private, se reduc sansele celor cu venituri mici de a beneficia de servicii medicale de calitate. In Romania, 80% dintre cetateni au venituri mici, care nu le permit sa apeleze la servicii medicale private, iar doar 20% au veniturile necesare accesarii serviciilor medicale private. Ministerul Sanatatii trebuie sa implementeze masuri care sa poata sa raspunda la intrebarea: Pentru cine trebuie sa finantam servicii medicale de calitate, pentru cei 20% care pot apela la asistenta medicala spitaliceasca cu plata sau pentru cei care trebuie sustinuti financiar pentru ca, fara acest ajutor, sunt condamnati la moarte?”, se arata in documentul MS.

Ultimele stiri