1.3 C
București
duminică, ianuarie 19, 2025
AcasăACTUALITATEPescarusii FOARTE AGRESIVI terorizeaza turistii care merg la mare!

Pescarusii FOARTE AGRESIVI terorizeaza turistii care merg la mare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Nu se mai tem absolut deloc de oameni au ajuns sa atace turstii care mananca pe strada.

Sudul Angliei pare a fi decorul pentru un remake după filmul „Păsările” de Alfred Hitchcock: pescărușii atacă fără rușine turiștii și locuitorii de pe coaste, relatează lepoint.fr.

Pescărușii seamănă panică în această vară în Anglia, furând mâncare din mâinile turiștilor și atacând animale domestice. „Un pescăruș mi-a furat smartphone-ul”, titrează de exemplu The Sun. „Pescăruși psihopați țin la distanță imigranții ilegali”, scrie ironic Daily Express. Aceste păsări nu au mai fost niciodată atât de celebre de la afirmația fostului fotbalist francez Eric Cantona, care declara enigmatic în 1995: „Când pescărușii urmează un vas de pescuit, înseamnă că ei cred că li se vor arunca sardine.”


Citeste si:

Cele mai frumoase hoteluri situate la inaltime

Top ZECE mituri despre animale


După 20 de ani, se pare că pescărușii preferă „fish and chips” de la turiștii din Brighton, celebră stațiune balneară din sudul Angliei. „Pescărușii fură mâncare, fiți atenți, nu avem nicio responsabilitate”, scrie pe un afiș lipit pe un chioșc de pe plajă, unde se vând pește și fructe de mare. Modul de acțiune este foarte eficient: păsările își aleg mai întâi victima și zboară foarte aproape de ea. Când cel care ține în mână mâncarea se sperie și o lasă să îi scape, ceilalți pescăruși se grăbesc să o recupereze. „Le plac toate felurile de mâncare, în afară de lămâi și tabasco”, spune proprietarul chioșcului.

În sud-estul Angliei au murit în ultimele luni trei animale domestice (o broască țestoasă, un chihuahua și un yorkshire terrier) în atacuri ale pescărușilor. „Cred că avem o problemă”, a recunoscut premierul britanic David Cameron la BBC. Fiindcă uciderea pescărușilor este interzisă, singurele metode împotriva lor ar fi distrugerea ouălor sau lansarea de păsări răpitoare.

„Această isterie nu se justifică”, arată la rândul său Tony Whitehead, purtător de cuvânt al Royal Society for the Proetection of Birds. „O problemă există, recunoaște el, dar nu este un motiv pentru diabolizarea întregii specii.” În locul distrugerii ouălor, ar fi mai bine să se aloce mai multe resurse pentru a studia păsările, afirmă Pete Rock, expert în pescăruși urbani.

Ultimele stiri