Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat marţi Rusia că va avea mult de pierdut dacă îşi distruge prietenia cu Ankara şi a subliniat că Turcia nu va rămâne nepăsătoare în faţa încălcărilor spaţiului său aerian de către avioanele ruse, relatează Reuters.

‘Un atac asupra Turciei înseamnă un atac asupra NATO’, a declarat Erdogan într-o conferinţă de presă comună la Bruxelles cu premierul belgian Charles Michel.

‘Relaţia noastră pozitivă cu Rusia este cunoscută. Însă, dacă Rusia pierde un prieten ca Turcia, cu care a cooperat asupra multor probleme, va pierde mult, şi ar trebui să ştie asta’, a mai spus el, citat de stiripesurse.ro.

Ministerul de Externe turc a anunţat luni că două avioane de vânătoare F-16 ale forţelor aeriene turce au interceptat sâmbătă un avion de luptă rusesc, care încălcase spaţiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria în sud-est, obligându-l să se retragă.


Citeste si:

Exista tuneluri pe sub Marea Neagra care leaga Romania de Turcia?

”Dupa Ucraina, Rusia va ataca Turcia!” – profetiile lui Vilna Gaon S-AU ADEVERIT!


 

Potrivit RIA Novosti, Moscova a recunoscut că un avion de luptă rus a încălcat sâmbătă, ‘din greşeală’, spaţiul aerian al Turciei şi a dat asigurări Ankarei că astfel de incidente nu se vor mai repeta.

În acelaşi timp, un oficial din Ministerul turc de Externe a declarat că un avion de luptă rusesc a încălcat spaţiul aerian al Turciei duminică, aceasta fiind a doua încălcare a spaţiului aerian turc în ultimele trei zile, fapt ce a determinat Ankara să-l convoace din nou pe ambasadorul Moscovei, scrie agerpres.ro

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie în Siria, însă Occidentul acuză Moscova că vizează grupările de opoziţie faţă de preşedintele sirian Bashar al-Assad. Moscova susţine în schimb că bombardează poziţii ale jihadiştilor grupării Statul Islamic şi ale altor grupări extremiste.

Transparenta face diferenta