Acasă Dosar Profetiile lui Rasputin se adeveresc! ”In locul Rusiei va fi o GROAPA...

Profetiile lui Rasputin se adeveresc! ”In locul Rusiei va fi o GROAPA rosie!”

226

Aprinzatorul candelelor
Rasputin este „eminenta neagra” de la curtea tarului Nicolae al II-lea. Omul care putea sa puna stapanire pe psihicul oamenilor, dar si cel care a prezis, cu un sfert de secol inainte, momentele cruciale ale celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Grigori Efimovici Rasputin era un simplu taran din satul Pokrovskoie, gubernia Tobol (Siberia de Vest). Cele mai importante victime ale influentei lui tenebroase au fost tarul Nicolae al II-lea si, in mod special, tarina Alexandra. Viata destul de grea a celor doua capete incoronate si boala unuia dintre fiii cuplului imperial i-au provocat tarinei simptome de isterie.

Acesta este contexul, explica preasa rusa, in care „batranul Grigorie” a urcat drumul greu si deloc lipsit de obstacole al masinii birocratice ruse din perioada premergatoare revolutiei. Desi nu ocupa functii oficiale, in afara de cea de „aprinzator al candelelor tarului”, a ajuns in varful ierarhiei capatand, pe zi ce trecea, un aer arogant si impertinent.

Persoana care l-a introdus pe „batranul Grigorie” in casa tarului a fost doamna de onoare si prietena personala a imparatesei, Anna Virubova, care dupa revolutia bolsevica, s-a refugiat in Finlanda, unde a si murit.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos