Acasă Economie Reducerea TVA la paine si produsele de panificatie: Cu cat va scadea...

Reducerea TVA la paine si produsele de panificatie: Cu cat va scadea pretul?

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) spera ca aceasta masura de reducere a TVA la paine si produsele de panificatie va fi extinsa si la alte alimente, potrivit mediafax.ro.

„Ne aflam intr-o situatie extrem de dificila de subconsum si suntem cu totii de acord ca o cota mare de TVA este o frana in cresterea consumului si implicit a bunastarii cetatenilor. (…) Marii retaileri isi propun sa intreprinda toate demersurile care le stau la indemana pentru ca preturile de la raft sa scada in mod efectiv cu acelasi procent cu care va scadea cota taxei. Ne exprimam speranta ca aceasta masura va fi urmata de reducerea taxei pe valoarea adaugata la toate produsele, in asa fel incat sa se relanseze cresterea economica care a avut atat de mult de suferit printr-o cota mare de TVA”, se arata intr-un comunicat al AMRCR.

Guvernul a avizat reducerea taxei pe valoarea adaugata la paine la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al masurii urmand sa fie compensat prin cresterea tot din septembrie a accizelor la alcool si introducerea de accize la bunuri de lux.

Potrivit directorului executiv al AMRCR, Delia Nica, masura va contribui la reducerea evaziunii fiscale, la incurajarea producatorilor locali si va stimula consumul.

„Un element esential al acestui demers este implicarea producatorilor. In consecinta membrii AMRCR vor continua operatiunile comerciale cu producatorii care inteleg sa respecte si sa aplice aceasta masura economica”, a afirmat Nica.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentSteaua invinge cu 2-0 pe Dinamo Tbilisi, in prima mansa a turului III preliminar al Ligii Campionilor si este cu un picior in playoff!
Articolul următorDaca i-am multumi lui Dumnezeu pentru tot ce face pentru noi, n-am mai avea timp sa ne plangem mereu – Richard Wurmbrand