18.9 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăSocialSanatateSase lucruri despre CORPUL TAU pe care stiinta nu le poate explica!

Sase lucruri despre CORPUL TAU pe care stiinta nu le poate explica!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Exista fenomene de zi cu zi care te fac sa crezi ca au fost explicate cu multe veacuri in urma de catre oamenii de stiinta , dar, in realitate, aceste intrebari simple fac un om de stiinta sa ridice din umeri in cel mai bun caz, iar in cel mai rau sa-ti indruge niste nazdravanii pe care nici macar el nu le crede, sustin cei de la cracked.com.

6. Cascatul

Cascatul este derutant pentru experti din doua motive. Sa presupunem ca-ti vine sa casti si te abti. Ce se intampla? Intri in convulsii, ti se citeste oare durerea pe fata sau o sa inceapa sa-ti curga sange din nas? Nu, absolut nimic nu se intampla.

La fel de derutanta este si natura contagioasa a cascatului. Casca si oricine te va vedea cascand, va casca. Cand un cimpanzeu casca, celalalt cimpanzeu casca. Daca casti, poti face un caine sa caste. Serios, incearca!

Probabil ai cascat doar ca ai citit cuvantul “cascat” de cateva ori mai sus. De ce?

Presupunerea stiintifica:

Explicatia stiintifica este aceea ca nivelul scazut al oxigenului din sange ar declansa cascatul, prin cascat alimentand plamanii cu mai mult oxigen. Aceasta teorie este predominanta inca din perioada Greciei antice. Asa cum se intampla de obicei, se pare ca oamenii din aceea vreme nu prea erau siguri despre ce vorbeau. Cascatul de fapt, reduce nivelul de oxigen, lucru constatat ulterior. Atunci cand faci efort fizic indelungat nu te apuca cascatul, cat despre atleti, nici pe ei nu-i vezi cascand in timpul unui sprint.

Alternativele acestei teorii sunt la fel de irelevante.

Cascatul este felul in care corpul controleaza temperatura creierului, este una dintre aceste teorii. Adevarul este ca tot timpul casc cand am o sapca pe cap, nu?

Ultimele stiri