Acasă Sanatate Sase lucruri despre CORPUL TAU pe care stiinta nu le poate explica!

Sase lucruri despre CORPUL TAU pe care stiinta nu le poate explica!

4. Efectul placebo

placebo efect

 

Este evident de ce functioneaza. Sa zicem ca te doare capul, cineva-ti ofera o pastila foarte buna pentru durerea de cap, dar de fapt este doar un cub de zahar. Incetezi sa te mai ingrijorezi ca te doare capul si astfel durerea dispare. Exista produse, ca de exemplu ExtenZe, care-ti pot mari performatele sexuale, doar facandu-l pe om sa creada ca a luat ceva ce-i va mari performantele. E usor sa ne imaginam cum functioneaza.

S-a demonstrat ca medicamentele imaginare au putut vindeca orice, de la boli de inima pana la astm. Ce este si mai interesant este ca doctorii au condus “operatii placebo” ce erau la fel de eficiente ca cele reale.

 

Presupunerea stiintifica

Se dezbate tot timpul daca efectul placebo este real sau nu, unii oameni de stiinta atribuind rezultatele pozitive abilitatilor naturale ale organismului de a se vindeca.

Din alt punct de vere e destul de deranjant. Trebuie avut in vedere ca anumite studii arata realitatea. Unele studii arata ca efectul placebo are aceleasi efecte, in 50 la suta din cazuri, precum tehnicile medicale. Uimitor nu? La ce mai avem nevoie de medicamente cand putem sta acasa sa ne odihnim si sa ne uitam la televizor toata ziua.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
1
2
3
4
5
6
Articolul precedentTemperatura medie a Pamantului ar urma sa creasca cu 0,3 pana la 4,8 grade Celsius pana in 2100!
Articolul următorCum iti poate afecta iPhone-ul sanatatea?! Vezi INFOGRAFIC

1 COMENTARIU