Acasă Topurile zilei SASE persoane cunoscute care au fost pur si simplu STERSE din istorie!...

SASE persoane cunoscute care au fost pur si simplu STERSE din istorie! FOTO

28

Statele totalitare nu agreeaza opozantii, care sunt amenintati sau chiar ucisi, fiind stersi complet din istorie.

1jjjj

6. Jang Song-thaek (1946 – 2013)

Jang Song-thaek s-a nascut la inceputul lui 1946, la Kangwon-do, la doar cateva luni de la divizare, in noul stat Coreea de Nord. Song-thaek a studiat la Moscova, timp de patru ani si, dupa intoarcerea in tara, s-a casatorit cu Kim Kyong-hui, sora lui Kim Jong-il, fiul liderului de atunci si viitorul conducator al tarii. Cariera lui a avut un trend ascendent, in 1992 devenind membru al Comitetului Central al Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, iar in 1994, la moartea lui Kim Ir-sen, a facut parte din comitetul funeral. Multi analisti politici l-au considerat favorit sa ii succeada lui Kim Jong-il, cumnatul sau ajuns la putere, insa in 2004 au aparut zvonuri cu privire la epurarea sau reeducarea sa.

Song-thaek a reaparut alaturi de Kim Jong-il in 2006 si, dupapromovarea sa ca vice-presedinte in cadrul Comitetului Apararii Nationale, institutia care conduce Coreea de Nord, de facto, a ajuns, practic, a doua persoana in stat. In decembrie 2011, dupa venirea la putere a lui Kim Jong-un, Jang Song-thaek a aparut pentru prima data in uniforma militara de general, iar importanta sa parea ca a crescut, daca se tine cont de privilegiile de care se bucura si protocolul care, inainte, era rezervat doar liderului. Ruptura de Kim Jong-un a inceput in 2013, cand liderul a inceput sa fie deranjat de influenta tot mai mare pe care o are unchiul sau si de faptul ca acesta il sustine pe Kim Jong-nam, baiatul cel mare al lui Kim Jong-il, care traieste in exil. Dupa un conflict legat de zonele de pescuit din vestul tarii, care a dus la un schimb de focuri si la moartea mai multor sustinatori ai liderului, acesta s-a hotarat sa-l elimine pe Jang Song-thaek.

In luna decembrie a anului trecut, Jang Song-thaek a fost arestat in public, in timpul unei sedinte a partidului. A fost condamnat pentru actiuni contra-revolutionare si o lunga serie de alte acuzatii si executat. Autoritatile din Coreea de Nord au inceput apoi stergerea lui din toate documentele, fotografiile si imaginile oficiale, eliminandu-l din istoria coreeana, conform Business Insider. Jang Song-thaek a fost sters chiar si dintr-un documentar transmis initial pe 7 octombrie si redifuzat, o luna mai tarziu, fara unchiul liderului de la Phenian.

Continuarea pe Caplimpede.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos