Acasă Maramures Sase universitati de TOP se bat pe un tanar GENIU din Romania!...

Sase universitati de TOP se bat pe un tanar GENIU din Romania! Este expert intr-un domeniu care NU SE PREDA la scoala!

Paul Draghiş, elevul băimărean ce a obţinut numeroase medalii de aur şi argint la olimpiadele international de astronomie şi astrofizică, a fost acceptat la şase universităţi de prestigiu din lume. El va studia, din toamnă,  la Universitatea Stanford. Interesant este faptul că cele două materii nu se predau în şcolile din România, decât în centrele de excelenţă.

La un centru de excelenţă s-a pregătit şi Paul Draghiş încă din clasa a VII-a, de când a descoperit ce e astronomia. A început doar ca o curiozitate copilărască, după ce profesoara de fizică de la acea vreme l-a îndrumat spre această materie. Acum spune că nu regretă nimic.

”Am mers mai întâi din curiozitate, dar în timp am observat că-mi place, mă descurc, aşa că am continuat să mă pregătesc constant”, povesteşte el pentru adevarul.ro. Iar pregătirea i-a fost cu folos, pentru că din clasa a VIII-a începând, an de an s-a calificat la olimpiadele în domeniu până la faza internaţională, de unde a venit cu medalii, cele mai multe de aur.


Citeste si:

Ea este cel mai inteligent om din lume! Are un IQ mai mare decat al lui Einstein sau Stephen Hawking!

Cel mai inteligent om din lume este un copil din Romania! Vezi ce IQ incredibil are!


Motivat de rezultatele bune, nu doar la olimpiade, ci şi la şcoală, Paul s-a decis să-şi încerce norocul la o universitate din străinătate. A aplicat la mai multe, pentru a-şi mări şansele. Spre surpriza lui, însă, toate cele şase universităţi la care şi-a trimis CV-ul l-au acceptat. Trei dintre acestea sunt în Marea Britanie, UCL, Manchester şi Nottingham, Jacobs University din Germania, Bremen şi altele două în SUA, Stanford şi Purdue University.

”Recunosc a fost o surpriză pentru mine că am fost acceptat în aşa de multe locuri. Mă aşteptam să fiu acceptat la mai multe, dar nu chiar la toate”, spune el.

Totuşi, s-a decis să plece în Statele Unite ale Americii, la Universitatea Stanford. Chiar dacă acum se află în febra examenului de Bacalaureat, el nu are emoţii. Şi asta pentru că singura condiţie pe care i-au impus-o cei de la Universitate este, aproape hilar, să treacă clasa. ”Înainte de a aplica am dat un examen SAT, un examen american pe care ei îl consideră ca şi un examen de Bacalaureat. Acum ei nu îmi mai cer nota de la Bacalaureat, pur şi simplu îmi cer mediile de la finalul anului, ca să se asigure că nu am rămas repetent”, mai spune el amuzat.

Lucian Stoian, profesorul care l-a pregătit din clasa a VII-a la Centrul de Excelenţă de la Colegiul Naţional ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare şi profesor la acelaşi liceu, spune că e un elev foarte silitor şi ”dornic să obţină rezultatele cele mai bune în orice face”. ”Eu lucrez cu el din clasa a VII-a, de când a început să se pregătească la astronomie şi astrofizică. Sunt mândru de el şi mă bucur că am dat şi eu o mână de ajutor la obţinerea acestor rezultate”, spune profesorul de fizică Lucian Stoian. De altfel, acesta mărturiseşte că Paul Draghiş a obţinut cele mai bune rezultate din lotul naţional a generaţiei lui, la această materie.

Profesorul Lucian Stoian a avut, dealtfel, numeroase rezultate bune şi foarte bune la olimpiadele internaţionale, cu elevii săi. Universitatea Stanford este astăzi considerată a fi una dintre cele mai prestigioase şi se află printre primele locuri în topul celor mai performante universităţi din lume. UCL (University College London), la care Paul a trebuit să renunţe, are o reputaţie similară cu Oxford şi este considerată întopul celor mai bune universităţi din Regatul Unit. Manchester University este, de asemenea, o univeritate de prestigiu, fiind cea mai mare din Marea Britanie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAstazi este o ZI SFANTA pentru toti crestin-ortodocsii! Vezi ce spune Bibilia ca trebuie sa faci astazi!
Articolul următorVIDEO – Un CELEBRU lider MUSULMAN spune ADEVARUL: In tarile arabe NIMENI nu munceste! Nu producem NIMIC!