Acasă Stirea zilei Sebastian Vettel, pentru a treia oara consecutiv campion mondial de Formula 1

Sebastian Vettel, pentru a treia oara consecutiv campion mondial de Formula 1

27

Pilotul german de la Red Bull Sebastian Vettel a castigat al treilea titlu consecutiv de campion mondial din cariera, dupa ce a terminat ultima cursa a sezonului de Formula 1, organizata pe circuitul de la Interlagos, din Brazilia, pe locul al saselea.

Principalul rival al lui Vettel a fost spaniolul Fernando Alonso, care nu a putut profita de micile inexactitati ale germanului si de anumite conjuncturi favorabile pentru a deveni el insusi campion mondial.

Singura sansa pentru ca spaniolul de la Ferrari sa fi devenit campion mondial era sa castige cursa de la Interlagos. Desi a profitat de abandonul lui Hamilton si de ajutorul coechipierului de la Red Bull, Mark Webber, pe care l-a depasit usor cu cateva tururi inainte de final, Alonso nu a putut obtine mai mult de locul al doilea, in timp ce Vettel a terminat cursa pe locul al saselea, suficient pentru a castiga un nou titlul de campion mondial.

Jenson Button a castigat Marele Premiul al Braziliei, fiind urmat de Fernando Alonso de la Ferrari si de brazilianul Felipe Massa.

Clasamentul pilotilor la finalul sezonului 2012 de Formula 1:

1.Sebastian Vettel – 281 puncte

2. Fernando Alonso – 278

3. Kimi Raikkonen -207

4. Lewis Hamilton – 190

5. Jenson Button – 188

 

Clasamentul constructorilor la finalul sezonului 2012 de Formula 1:

1. Red Bull – 460 puncte

2. Ferrari – 400

3. McLaren – 378

Odata cu incheierea acestui sezon de Formula 1, pilotul german Michael Scumacher s-a retras pentru a doua oara din „Marele Circ”. Potrivit declaratiilor sale, aceasta retragere este definitiva. Succesorul septuplului campion mondial la Mercedes va fi Lewis Hamilton, care a concurat ultima data pentru McLaren in cursa de la Interlagos.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos