Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a declarat ca municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea cainilor vagabonzi si va face exact ceea ce vrea populatia, potrivit mediafax.ro.

Oprescu a aratat ca, potrivit Legii referendumului nr. 3/2000, „obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia”, iar „referendumul local se poate organiza intr-o singura zi, care poate fi numai duminica” (articolul 16).

Astfel, referendumul local ar putea avea loc in ultima duminica din luna septembrie sau in prima duminica din octombrie.

Oprescu a precizat ca, in vederea organizarii referendumului, a convocat pentru vineri, la ora 12.00, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in sedinta de indata.

„Problemele de interes deosebit din unitatile administrativ-teritoriale si subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiilor pot fi supuse, in conditiile prezentei legi, aprobarii locuitorilor, prin referendum local”, potrivit articolului 13 din Legea referendumului.