13 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSocialSanatateSpune-mi la ce ora adormi ca sa-ti spun cat esti de inteligent!

Spune-mi la ce ora adormi ca sa-ti spun cat esti de inteligent!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ora la care adormim, indiferent de ziua saptamanii sau de anotimp, determina si nivelul nostru de inteligenta. Potrivit cercetatorilor, persoanele inteligente se culca mai tarziu, indiferent de perioada saptamanii.

In epoca primitiva, oamenii mergeau la culcare cand apunea soarele si se trezeau cand rasarea. Cercetatorii sustin ca persoanele cu o inteligenta obisnuita urmeaza acest tipar, in timp ce intelectualii vor sa isi defineasca propriul model. Este o sfidare inconstienta, care vine din refuzul de a accepta ideea masei, explica Satoshi Kanazawa, un psiholog de la Scoala de Stiinte Economice si Politice din Londra, intr-un studiu publicat in revista „Study Magazine”.

Potrivit acestuia, oamenii cu un IQ mare se culca tarziu si se trezesc tarziu. El a facut si o analiza in functie de ora la care se culca fiecare persoana.

Oameni marginiti – IQ mai mic de 75 – adorm, in timpul saptamanii, la 23:41 si se trezeste la 7:20, iar in weekend, se culca la 00:35 si se trezesc la 10:09.

Oameni normali – IQ intre 90 si 110 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:10 si se trezesc la 7:32, iar in weekend, la 1:12 si se trezesc la 10:14.

Oameni foare inteligenti – IQ peste 125 – adorm, in timpul saptamanii, la 00:29 si se trezesc la 7:52, iar in weeknd, la 1:44 si se trezesc la 11:07.

A sta treaz pana tarziu este un act de rebeliune, spun psihologii, argumentand ca oamenii, in general, dorm noaptea si lucreaza ziua de cateva milenii, iar cei care sfideaza tendinta dobandesc si adopta valori noi, evoluate. Persoanele care adorm mai tarziu au mai multe sanse de a deveni lideri, de a explora teritorii necunoscute si de a face descoperiri importante

Sursa: onlinereport.ro

 

Ultimele stiri