Sucul-MINUNE cu efecte neasteptate care poate PREVENI chiar si cancerul la san!

41

Cercetatorii american au aratat ca sucul de rosii consumat zilnic ar putea combate cancerul la san, stimuland secretia unui hormon care lupta impotriva acestei boli.

„Avantajele consumului de rosii sau a produselor pe baza de rosii, chiar si pentru o scurta perioada de timp, au fost evidente in descoperirile noastre „, au afirmat cercetatorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey, citati de dailymail.co.uk.

De exemplu, un pahar de suc de tomate pe zi contine o cantitate suficienta de licopen, substanta chimica din rosii care stimuleaza secretia de adiponectina, hormonul care combate factorii de risc ai cancerului la san.

Licopenul confera, de asemenea, culoarea rosie a tomatelor si au existat studii ce au aratat ca este eficient si impotriva cancerului la prostata.

Cantitatea de licopen regasita intr-un pahar de suc de rosii a crescut nivelurile de adiponectina cu pana la 9%, se arata in studiul publicat in Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

Adiponectina regleaza nivelurile de grasime si tine sub control obezitatea, care este printre principalii factori de risc ai cancerului la san, iar cresterea nivelurilor acestui hormon a fost mai substantiala in cazul femeilor mai slabe.

„Descoperirile demonstreaza importanta prevenirii obezitatii. O dieta bogata in rosii are un impact mai mare asupra (…) femeilor care au urmat o dieta sanatoasa”, a afirmat cercetatoarea Adana Llanos.

Cercetari anterioare au aratat ca licopenul poate combate, de asemenea, cancerul la san, oprind cresterea si dezvoltarea celulelor canceroase.

Sursa: mediafax.ro