22.7 C
București
luni, iunie 24, 2024
AcasăEconomieSUMA RECORD, aruncata de CNADNR pe UTILAJE DE DESZAPEZIRE! Este vorba de...

SUMA RECORD, aruncata de CNADNR pe UTILAJE DE DESZAPEZIRE! Este vorba de zeci de milioane de euro!

in:

Stiri pe acelasi subiect

A început plombarea gropilor pe DN 7, DN1, A1 și DN2

CNAIR a început campania de plombare a gropilor pe...

Inca o izbanda a ministrului Grindeanu: România pregateste scumpirea taxei de drum!

România pregateste schimbarea modalitatii de taxare pentru folosirea drumurilor,...

Atentie mare pe unde circulati! Multe drumuri nationale au circulatia restrictionata!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că...

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania are planuri mari pentru aceasta iarna in ceea ce priveste deszapezirea drumurilor. Sau cel putin asa da de inteles. Aceasta va plati nu mai putin de 146,6 milioane lei, adica 33,1 milioane euro, cu TVA, pentru achizitia de autofreze de curatat zapada si vehicule echipate pentru interventii speciale pe timp de iarna, cele mai multe unitati urmand sa fie livrate de compania italiana Fresia.

deszapezire

Contractele au fost atribuite la 24 octombrie prin licitatie deschisa, pentru cel mai mic pret. Pentru 11 din cele 12 loturi scose la licitatie, contractele au fost adjudecate de Fresia, iar unul a fost atribuit firmei Gradinariu Import Export din Bucuresti, potrivit CNADNR.

Fresia va livra autofrezele de curatat zapada, de capacitate medie si mare, in vreme ce firma din Bucuresti va furniza vehiculele echipate pentru interventii speciale. Achizitia, estimata initial la 180 milioane lei, va costa in total 118,2 milioane lei, fara TVA, iar unitatile vor fi livrate directiilor regionale din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi si Constanta.

Proiectul, care vizeaza prevenirea si combaterea inzapezirii pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, este cofinantat din fonduri europene.

Sursa: Mediafax

Ultimele stiri