13.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTop ZECE lacuri neobisnuite din lume

Top ZECE lacuri neobisnuite din lume

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lacurile nu sunt tot timpul atat de neobisnuite, unele sunt dulci, altele sarate, unele mari, altele mici, dar niciunele nu sunt atat de uimitoare precum urmatoarele zece lacuri,potrivit toptenz.net:

10. Lacul meduzelor

jelly-fish-lake

Imaginati-va cum este sa inotati in compania a zeci de mii de meduze. In Republica Palau, din Micronezia, acest lucru devine realitate. Lacul meduzelor este, cu adevarat o minune a naturii. Cu sute de ani in urma, meduzele au ramas captive in bazinul natural care se gaseste pe insula, odata cu retragerea apei de mare. Cum nu au avut dusmani naurali, specia a prosperat si s-au dezvoltat, chiar au evoluat, am putea spune.  Neexistant pradatori, nu au mai trebuit sa se apere, cei si-au pierdut capacitatea de a intepa.

9. Lacul cu turn – Lacul Resia

Panorama

Lacul Resia se afla in Tirolul de Sud, o provincie din nordul Italiei si este un lac artificial, creat prin construirea unui baraj in anul 1950. Mai multe sate au fost atunci acoperite de ape, doar un turn al unei biserici a reusit sa ramana la suprafata, chiar in mijlocul apei.

8. Lacul Superior

frozen-beard

Cand ne gandim la surfing, ne gandim la oceane cu valuri imense, palmieri si fete dragute. Pe lacul Superior se practica acest sport, dar doar pe perioada iernii, ceea ce inseamna ca temperatura apei are intre 0 si 5 grade Celsius. Apa este atat de rece incat surferii trebuie sa-ti unga fata cu vasilina pentru a se proteja. Ceea ce nu inteleg eu, oare daca apa este atat de rece, de ce nu se duc sa-si practice sportul favorit intr-un loc ca cel descris mai devreme?

7. Lacul care fierbe

boiling-lake-water

Lacul Boiling din Republica Dominicana este situat in Parcul National Morne Trois Pitons si face parte din Patrimoniul Mondial protejat. Apa din acest lac se afla intr-o continua fierbere, el fiind de origine vulcanica, iar temperatura apei este cuprinsa intre 71 si 87 de grade Celsius.

6. Un palat intr-un lac

jah-mahal-on-lake

Jal Mahal e un palat construit de maharajahul Sawai Jai Singh al II-lea, in anii 1.700. El a avut ideea realizarii unui baraj, care ulterior a fost deschis si a inundat regiunea care era afectata de seceta. Insa apa a inundat si palatul. Din fericire, palatul a supravietuit si inca este accesibil, cu toate ca este abandonat, iar multe legende spun ca ar fi bantuit de fantome.

5. Lacul Baikal – lacul plin de gaz metan

methane-gas-on-lake

Lacul Baikal abunda in gaz metan.Gazul metan formeaza mari cercuri (pana la 2 mile diametru), care nu pot fi vazute de pe pamant. Guvernul Rusiei a ordonot monitorizarea lacului prin satelit. In felul acesta zona poate fi tinuta sub observare si implicit sub control. Cercurile sunt atat de mari in cat nu pot fi vazute nici macar de pe crestele muntilor din apropiere, pot fi vazute doar din spatiu.

4. Lacul din lacul lacului

1350655183_06154d442e5635b

Da stiu, suna ciudat, dar un asfel de lac exista. In insula este o insula si in asta este alta insula. Acesta este situat pe un lac aflat pe o insula inconjurata de un lac. Confuz? Sa o luam altfel: Insula Luzon din Filipine este locatia lacului Taal in mijlocul caruia se afla o insulita mica numita Insula Vulcanului Taal. In mijlocul acestei insulite exista un alt lac de numai 2 km patrati, numit Lacul Crater. In mijlocul lacului crater (craterul vulcanului) se afla o alta insula mica. Vulcanul Taal nu numai este foarte complex, dar si foarte periculos. Au avut loc 33 de eruptii din anul 1572. Aceasta a provocat multe decese si inca este activ. Cu toate acestea, multi oameni isi risca viata pentru a ajunge sa admire una dintre cele mai magnifice privelisti din lume.

3. Lacul cu apa rosie – Colorado

flamingos-on-lago-colorada

Apele lacului Colorada din Bolivia sunt de culoare rosie, aducand a peisaj martian. Lacul are si niste insule albe, formate dintr-un mineral numit borax, acestea fiind populate de pasarile flamingo.

2. Lacul de asfalt

Pitch-lake

Lacul Pitch este cel mai mare depozit de asfalt natural din lume. Intregul lac contine asfalt lichid. El este situat la La Brea, in Trinidad. Asfaltul din acest lac a fost exportat si folosit chiar la repararea unor strazi din New York.

1. Rechinii dintr-un lac

bull-shark-in-lake-on-golf-course

Lacul se afla in jurul circuit de golf, in Australia. O inundatie recenta a unit apele acestui lac cu cele ale raului de langa. Atunci cand apele s-au retras cativa rechini au ramas in acest lac, iar jucatorii de golf locali nu se pare ca ar avea vreo problema cu asta, chiar din contra.

Ultimele stiri