Acasă Brasov Un preot din Brasov este cercetat pentru afaceri ilegale cu LOCURI DE...

Un preot din Brasov este cercetat pentru afaceri ilegale cu LOCURI DE VECI!

Un preot din Brasov este cercetat pentru afaceri ilegale cu locuri de veci, de catre Parchetul Judecatoriei Brasov, valoarea totala a prejudiciului fiind de peste 500.000 de lei.

Andrei Sicoe, in varsta de 63 de ani, preotul parohiei din cartierul Triaj, este acuzat ca, in calitatea sa de presedinte al Consiliului Parohial si al Comitetului Parohial, a perceput taxe si tarife pentru locuri de veci in cimitirul Parohiei, in conditii ilegale, a precizat luni, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi.

Conform acestuia, in urma verificarilor si investigatiilor efectuate de politisti, s-a stabilit ca parohia preotului a inchiriat in anul 2005 un teren de 114.621de metri patrati, de la o companie nationala, cu clauza de interzicere a vanzarii locurilor de veci.

„De asemenea, conform Regulamentului pentru organizarea si functionarea cimitirelor parohiale, cimitirele pot fi infiintate pe terenurile care sunt in proprietatea parohiei, si nu pe terenuri inchiriate, iar tarifele si taxele de inhumare nu pot depasi sumele percepute la cimitirele locale de stat”, a spus Naghi.

Cu toate reglementarile stipulate in Regulamentul pentru organizarea si functionarea cimitirelor parohiale, preotul Andrei Sicoe a vandut 18.756 de locuri de veci, pe terenul inchiriat mentionat, cu sume cuprinse intre 1000 si 4000 de lei, desi pretul stabilit de Consiliul Local Brasov pentru locurile concesionate in Cimitirul Municipal Brasov era de 400 de lei.

Potrivit Raportului de expertiza contabila intocmit in acest caz, valoarea totala a prejudiciului cauzat este de 585.422 de lei, a spus purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisarul-sef Liviu Naghi.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTopul cuplurilor celebre, la care diferenta de varsta nu conteaza!
Articolul următorUn comunist este ca un crocodil: cand deschide gura nu stii daca incearca sa-ti zambeasca sau se pregateste sa te manance – Winston Churchill