Acasă Bacau Un proiectil exploziv in stare de functionare a fost gasit in Bacau,...

Un proiectil exploziv in stare de functionare a fost gasit in Bacau, in curtea unei manastiri!

30

Un proiectil exploziv in stare de functionare a fost gasit in curtea unei manastiri din Slanic Moldova, preotul alertand imediat Politia.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, elementul de munitie a fost descoperit la Manastirea „Stefan cel Mare” Slanic Moldova, in timpul efectuarii unor lucrari agricole in curtea lacasului de cult.

Preotul bisericii a alertat politistii din oras, in zona fiind luate masuri de securitate pana la sosirea echipei de pirotehnicieni.

„La locul interventiei, a fost descoperit un proiectil exploziv, de calibru 150 milimetri, care provine din timpul conflictelor militare din primul razboi mondial. Intreaga zona a fost asanata de pirotehnisti, insa nu a mai fost descoperit vreun alt element de munitie”, a declarat, marti purtatorul de cuvant al ISU Bacau, Andrei Grecu.

Ridicat de catre pirotehnisti, proiectilul a fost transportat in conditii de siguranta la un depozit al ISU Bacau, urmand sa fie distrus intr-un poligon special amenajat.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos