Preşedintele francez Francois Hollande a fost ţinta reală a teroriştilor musulmani în atentatele sângeroase care au zguduit, vineri seară, Parisul şi întreaga lume, dezvăluie site-ul israelian debka.com, apropiat de serviciile secrete din această ţară.

Conform sursei citate mai sus – care de-a lungul timpului a publicat în exclusivitate numeroase informaţii exacte şi analize de fineţe ale situaţiei din Orientul Mijlociu –, loja oficială de pe „Stade de France“, acolo unde vineri seară s-a jucat partida amicală de fotbal Franţa – Germania 2-0, a fost obiectivul principal al asaltului terorist. Lovitura îl viza pe însuşi şeful statului francez, preşedintele Francois Hollande, cel care trebuia să fie ori capturat, ori ucis, conform planului. „Geografia celor şase locuri din Paris atacate de terorişti arată cu precizie că acestea aveau rolul de a susţine atingerea ţintei primare numită preşedintele francez Francois Hollande şi, în acelaşi timp, de a semăna un haos sângeros în capitala Franţei, înspăimântând turiştii şi zguduind sistemul de guvernare francez din temelii“, notează autorii senzaţionalei informaţii – care citează surse din serviciile de securitate antitero din Israel.


Harta atacurilor petrecute vineri seară în Paris alcătuită de specialiştii israelieni. SURSA: debka.com

Vineri seara, Parisul a fost aruncat în haos de atacuri teroriste fără precedent în istoria celei de-a 5-a Republici. Atacatori sinucigaşi înarmaţi cu puşti-mitralieră, grenade şi centuri de explozibili au secerat sute de oameni în zone dintre cele mai aglomerate: într-o sală de concerte, în două restaurante, pe străzi şi la intrarea în „Stade de France“. Bilanţul provizoriu al masacrului este de 129 de morţi şi 352 de răniţi.

Un plan sofisticat: două ţinte secundare – teroare şi diversiune – pentru a mascaatacul principal, la preşedintele Franţei

Potrivit ofiţerilor de informaţii citaţi de debka.com, „atacurile din cel puţin 6 locaţii au fost parte dintr-un plan cu dubla ţintă de a semăna teroare şi, în acelaş timp, o tactică de diversiune pentru a arunca în confuzie forţele de securitate franceze, pentru a le trimite în mai multe direcţii. Atenţia agenţilor de securitate ai preşedintelui ar fi trebuit, conform planului, să fie distrasă de două explozii provocate de doi sinucigaşi în afara stadionului. Gărzile au reuşit însă să-l scoată pe preşedinte în afara stadionului la timp pentru a scăpa din capcană“.


Preşedintele Francois Hollande şi premierul Manuel Valls la Palatul Elysee, a doua zi după atacurile
catastrofale produse chiar în inima Franţei. FOTO: Mediafax/Hepta