Ce este debka.com

Site-ul debka.com este considerat vocea neoficială, „pentru public”, a serviciilor secrete israeliene. Are ca deviză expresia „Noi începem acolo unde se opreşte presa” şi se ocupă, după cum sună descrierea oficială, de analize politice, informaţii despre spionaj, terorism şi securitate. Informaţiile şi analizele sunt deosebit de precise, adesea exclusive, şi atacă subiecte geostrategice.

Debka.com a dezvăluit în premieră, printre altele, informaţiile despre faptul că Rusia a adus avioane de vânătoare pe aeroportul din Latakia (Siria), că Iranul a desfăşurat 3.000 de combatanţi din trupele de elită (Gărzile revoluţionare şi paraşutişti) în sprijinul armatei siriene, dar şi apariţia portavionului chinezesc Liaoning CV-16 în largul coastelor siriene. Site-ul a fost primul care a dezvăluit că aviaţia israeliană a reuşit să penetreze sistemul radar instalat de Rusia în Siria şi să bombardeze obiective ale Hezbollah, dar şi că o ofensivă iraniano-siriană sprijinită din aer de aviaţia rusă a fost stopată de trupele ISIS, care au reuşit să înainteze 20 de kilometri spre Damasc.

Portarul apără interesele israeliene, însă oferă informaţii reale, venite de la „sursele debka.com” din serviciile de informaţii ale acestei ţări.