Dramaticele evenimente de la Paris, analizate de ofiţerii de securitate israelieni pentru site-ul debka.com, scot în evidenţă eşecul complet al serviciilor de informaţii franceze. Conform sursei citate, „coordonarea atâtor atacuri teroriste petrecute simultan şi la care a luat parte un număr mare de oameni presupune luni de preparative, informaţii precise, o multitudine de arme şi o echipă numeroasă de ucigaşi, totul susţinut de o excepţională muncă a unui staf bine organizat. Analiştii noştri atribuie atacurile unui efort conjugat al Al Qaeda şi al Statului Islamic. Împreună, cele două organizaţii sunt capabile să pună în funcţiune resursele necesare“.

Pregătiri uriaşe, cuprinzând peste 200 de oameni şi întinse pe parcursul mai multor luni, chiar în inima ţării şi sub nasul tuturor serviciilor speciale franceze

Potrivit raportului, pentru ca această tragedie să fie posibilă chiar în inima Europei, a fost nevoie de:

1) Un grup de cel puţin 20 de terorişti care au executat cele 6 atacuri. Şapte dintre atacatori au fost sinucigaşi, ei detonându-se în mijlocul mulţimii, iar opt au fost ucişi de forţele de securitate în confruntarea din sala de concerte. Alţii s-ar afla încă în libertate.

2) Un al doilea grup de complici a asigurat infrastructura şi logistica, fiind şoferi care au dus teroriştii la locul faptei şi au stat pregătiţi să-i recupereze pe supravieţuitori. Ei le-au furnizat atacatorilor centurile cu explozibili, armele automate şi grenadele şi au acţionat, de asemenea, ca santinele care au urmărit şi înregistrat mişcările trupelor de securitate franceze. De asemenea, ei au fotografiat incidentele.

3) Un grup de comandă care a planificat atacurile, stabilit obiectivele, direcţionat şi coordonat atacatorii şi a menţinut legătura între diferitele grupuri de terorişti.

Toată această uriaşă desfăşurare logistică şi umană, în chiar inima Parisului, a presupus minimum 200 de oameni la toate nivelurile şi preparative întinse pe durata a cel puţin două luni.