12.1 C
București
sâmbătă, aprilie 27, 2024
AcasăDosarDestainuirile Paulei Seling de 1 Martie: Imi place viata la tara, taranii,...

Destainuirile Paulei Seling de 1 Martie: Imi place viata la tara, taranii, flora si fauna, minunatiile naturii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua inselatorie pe WhatsApp. Metoda interviului de angajare!

O noua inselatorie face valuri pe WhatsApp si are...

De ce tot mai multi romani aleg sa-si trimita copiii la un liceu in Marea Britanie. Cat costa?

Publicatia Financial Intelligence publica recent un interviu detaliat cu...

Primavara aduce ganduri bune si optimism in casele tuturor, dar gandurile transmise de Paula Seling intr-un interviu acordat lui Vladimir-Adrian Costea depasesc tiparele. Paula Seling vorbeste despre dragostea de Dumnezeu si lucrurile care o fascineaza in Romania: viata la tara, taranii, flora si fauna, minunatiile naturii si ale reliefului, anumite traditii, casele vechi, bisericile de lemn, portile insorite din Maramuresul istoric, manastirile.

1692– Buna Paula, iti multumesc pentru bunavointa de a-mi acorda acest interviu. Ceea ce faci este pur si simplu uimitor, intrucat transmiti o sensibilitate aparte. Te rog sa binevoiesti ca acest interviu sa se focalizeze asupra OMULUI si ARTISTULUI PAULA SELING. Pentru inceput, te rog sa-mi vorbesti despre prima ta dragoste, pianul, dar si despre sesiunea care s-a incheiat acum cateva zile. Te felicit pe aceasta cale pentru performanta obtinuta.
Multumesc tare frumos pentru cuvintele frumoase, ma simt binecuvantata sa pot sa cant unor oameni ca Dvs. Am inceput studiul pianului la 6 ani. Bine-nteles ca fost decizia parintilor, fratele meu si cu mine eram prea mici sa decidem pentru noi. Cand eram in grupa mijlocie si fratele meu in cea mare, Scoala de Arte din Baia Mare a trimis prin gradinite o comisie care sa testeze copiii daca au aptitudini necesare pentru a urma o scoala de muzica si, ca urmare a acestuia, atat eu cat si fratele meu am fost inscrisi la pian. A fost greu la inceput, aveam foarte mult de studiat in timp ce alti prieteni se jucau in curte, insa cu timpul am inceput sa il iubesc si sa ma bucur de rezultate, am fost inscrisa la diferite concursuri de pian unde am obtinut rezultate frumoase si, incet incet am inceput sa imi doresc sa devin „cea mai buna pianista din lume”. Nu s-a intamplat, insa pianul este o constanta permanenta in viata mea si nu concep sa nu cant macar o zi.

Sesiunea s-a incheiat cu bine, am trecut examenele fara restante si acum am inceput in forta noul semestru. Nu mi-e usor pentru ca, pe langa timpul petrecut la scoala am extrem de mult de studiat si de invatat acasa. Imi ramane destul de putin timp sa mai scriu muzica pentru ca incerc sa fac tot posibilul sa cant, in continuare, cat mai mult pentru publicul meu.

 
– Ce inseamna pentru tine muzica?

Muzica este o parte din viata mea, orice fac, oriunde merg, orice traiesc are legatura cu ea si poate fi scris intr-un cantec. De cele mai multe ori imi notez cantece.

 
– Cand ai luat hotararea de a te apuca de cantat si cum a evoluat aceasta hotarare?

Nu mi-am propus, pur si simplu s-a intamplat, am fost, daca vreti, condusa pe drumul pe care sunt de imprejurari. Mai intai m-am hotarat sa urmez Liceul Gh Sincai din Baia Mare si, pentru ca imi lipsea muzica, m-am inscris la Scoala Populara de Arte, la canto, si la Clubul Elevilor, la pian. In scurt timp am fost selectata sa cant la pian intr-o trupa care s-a numit Enders si cu care am inceput sa merg la festivaluri de muzica pentru copii si tineret. Cu Enders am castigat primele premii si am inceput sa pasesc spre o cariera de solist. La Bucuresti am fost vazuta de Paul Nanca in cadrul festivalului Armonia cu care am incheiat un contract de management mai tarziu. Primele aparitii pe scena ca Backing vocals profesionist au fost alaturi de Narcisa Suciu in trupa lui Mircea Rusu cu care am mers in turneu prin Tara si cu care am cantat prima oara in recital la Cerbul de Aur. De aici, cu sustinerea Fundatiei Culturale Phoenix am inceput sa cant in diferite spectacole si sa fac inregistrari, am aparut pe prima compilatie „Din darul Magilor” scoasa de Fundatie, apoi am inregistrat primul album „Only LOVE”, apoi al doilea „Stiu ca exist” care continea Ploaie in luna lui Marte.

 
– Care sunt avantajele si obstacolele cu care te-ai confruntat din momentul in care ai inceput sa canti?

Nu stiu ce obstacole am intampinat, daca au fost, nu imi amintesc. Poate doar faptul ca atunci nu aveam acces la informatii si la muzica asa cum acum  Internetul este plin de orice ar avea nevoie un viitor solist, de la metode de studiu la partituri sau versuri, concerte, cursuri.
Avantajele faptului ca mi-am inceput cariera in anii 90 sunt, poate, ca atunci publicul era putin mai sensibil, mai receptiv la functia vindecarii spirituale pe care o are muzica, era mai dornic sa asculte linii sensibile, emotii puternice, orchestratii ample, poezie, vers, mesaj. Azi, un tot mai mare procent din public percepe doar functia de divertisment a muzicii.

11026444_10152536146676525_2096168889_n
– Vorbeste-mi te rog despre o experienta pozitiva si un moment dificil din cariera ta de Artist.

Cred ca unul dintre cele mai frumoase momente a fost ocuparea locului al 3-lea la Eurovision 2010 alaturi de Ovi cu piesa Playing with fire. Atunci am fost cea mai fericita vazand ca am reusit sa-i facem mandri pe Romani. Dupa 4 ani am trecut prin unul dintre cele mai dificile momente tot pe scena Eurivision cand nu am reusit sa egalam performanta din 2010 si am simtit ca au fost multe forte care ne-au fost impotriva. Mi-a fost foarte greu, dar am reusit sa ma adun.

 

 

– Care sunt planurile tale de viitor? Ce vei face in urmatoarea perioada?

In primul rand am sa sustin spectacole deja fixate pentru primavara asta pe care le gasiti pe pagina mea de Facebook www.facebook.com/paulaseling si, in paralel, merg la scoala, la Conservator unde sunt studenta la compozitie in anul II. In acelasi timp lucrez la noul album alcatuit din cele mai noi compozitii de-ale mele.

 
– Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personala si profesionala?

Parintii mei sunt cei care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea mea personala si profesionala, alaturi de sotul meu. Cel mai recent, El este cel care ma sprijina si ma sfatuieste, ma ajuta si ma face sa ma pastrez cu picioarele pe pamant. Am norocul sa am in jur cativa prieteni deosebiti care ma sprijina si ma ajuta sa fiu eu insami.

 

 

– Cine au fost Mentorii care ti-au “identificat” si “modelat” talentul?

Am fost indrumata de profesoara mea de pian Tilca Mariana, profesorul A. Bertok, Mirela Matesan, Anda Pop, Dan Ardelean, Petre Galusanu, Marius Teicu, Nicu Alifantis si omul care are grija de corzile mele vocale – Gabriela Dutescu, terapeut vocal, un om si profesor deosebit, admirat si studiat de cativa artisti internationali.

 
– Ce alte pasiuni te caracterizeaza?

Imi plac animalele, imi place sportul, jogging-ul, ciclismul, fitnessul, iubesc alpinismul, catararile, scufundarile, calatoriile, marea, zborul cu parapanta sau cu parasuta, iubesc barcile si tablourile cu marea.

 
– Daca ar fi sa alegi un cantec, un cuvant sau o carte care sa te caracterizeze, ce ai alege?

Intelegere.

 

– Care este modelul tau in viata? Totodata, ce apreciezi si ce detesti cel mai mult la oamenii din jurul tau?

Parintii mei sunt modelele mele, ei ma inspira si le voi fi mereu recunoscatoare pentru eforturile facute de a nu ne lipsi nimic mie si fratelui meu. Ma intristeaza rautatea, ipocrizia, minciuna rau voitoare, faptul ca unii oameni fac rau, jignesc, ranesc oameni si animale doar pentru ca pot.

10928780_10152536147091525_104572482_n
– Ce-ti place si ce ai schimba la Romania?

Imi place viata la tara, taranii, flora si fauna, minunatiile naturii si ale reliefului, imi plac unii oamenii, lumina din ei, iubirea fata de valorile tarii, felul in care se simt mandri ca sunt Romani cand au pentru ce, bucuria cu care vorbesc despre Romania cand sunt departe. Imi place tara noastra, locurile, anumite traditii, casele vechi, bisericile de lemn, portile insorite din Maramuresul istoric, manastirile, dragostea de Dumnezeu.

Nu imi plac anumite lucruri din sistemul de invatamant si din cel de sanatate, nu imi place ca nu gasim modalitati de a scadea poluarea padurilor, a raurilor, ca nu se predau metodele de resuscitare in scoli – asta ar salva, mai tarziu, multe vieti.  Nu imi place felul in care sunt tratate animalele, in anumite locuri si contexte.

 
– Ce mesaj le transmiti tinerilor care oscileaza intre Romania si strainatate?

Fiecare are un drum pe care Dumnezeu il vegheaza de sus. Indiferent de alegere, nu trebuie sa se uite in trecut si, sub nicio forma sa nu se intrebe „ce/ar fi fost daca…?”, asta naste regrete, asteptari neimplinite. „Pendularea” intre cele doua vieti sau tipuri de vieti ar face sa nu traiasca in niciuna. Aveti incredere in voi insiva si construiti-va viata cu hotarare.

 

 

– Iti multumesc pentru timpul acordat acestui interviu. Iti urez sa incanti cu zambetul, talentul si sensibilitatea ta publicul la fiecare concert pe care il vei sustine. Succes in noul semestru la facultate J Multumesc frumos!
Multumesc tare mult. A fost o placere sa va raspund! Toate cele bune Dvs si cititorilor Dvs. Sa ne auzim cu bine.

 

 

Ultimele stiri