Acasă ACTUALITATE Facebook schimba pozele! O sa fii tag-uit in fotografii despre care nici...

Facebook schimba pozele! O sa fii tag-uit in fotografii despre care nici nu stiai ca exista!

37

In baza unui nou algoritm, ne putem trezi ca suntem tag-uiti pe Facebook in fotografii in care nici macar nu stiam ca suntem noi.

Algoritmul poate recunoaste oamenii in fotografii chiar daca nu le sunt vazute fetele. In schimb, sunt cautate alte caracteristici unice precum coafura, imbracamintea si forma corpului, informeaza ziare.com, citand New Scientist.

Yann LeCun, seful echipei de inteligenta artificiala a Facebook, a vrut sa vada daca tehnologia recunoasterii faciale poate fi adaptata sa recunoasca oameni in situatii unde fata cuiva nu este clara, ceva ce oaamenii pot deja sa faca destul de bine.

„Exista numeroase indicii pe care le putem folosi. Oamenii au aspecte caracteristice, chiar daca ii privesti din spate. De exemplu, il poti recunoaste pe Mark Zuckerberg foarte usor, deoarece tot timpul poarta un tricou gri”, mai precizeaza LeCun.


Citeste si:

Cele 10 porunci ONLINE: Sfaturile Patriarhului Daniel pentru preotii CARE STAU pe Facebook si Twitter!

Proces cu implicatii MONDIALE! Facebook data in judecata pentru VIOLAREA DREPTULUI la intimitate!


Echipa de cercetare a extras aproape 40.000 de poze publice de pe Flickr – unele cu oamenii avand intreaga fata complet vizibila, iar altele unde acestia se uitau in alta directie – si le-a introdus intr-o retea sofisticata.

Algoritmul final a reusit sa recunoasca identitatea persoanelor cu o acuratete de 83%, fiind prezentat la inceputul acestei luni la o conferinta din Boston.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos