Acasă Economie Guvernul va acorda ajutoare sociale angajatilor Oltchim

Guvernul va acorda ajutoare sociale angajatilor Oltchim

32

Angajatii combinatului Oltchim vor primi ajutoare sociale de urgenta în suma de cate 1.400 lei, în doua transe, din fondurile Ministerului Muncii, decizia fiind adoptata, miercuri, de Guvern pentru a preveni noi probleme sociale.

Cateva sute de angajati ai Oltchim au protestat pe parcursul saptamanii trecute în fata pavilionului administrativ al institutiei, cerand plata salariilor restante de doua luni, identificarea fondurilor necesare repornirii instalatiilor si platii datoriilor catre Electrica si demisia liderului sindical Mihai Diculoiu. Un numar de 15 angajati au intrat în greva foamei, actiune încheiata vineri.

 

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit pana astazi, la ora 12:00, a anuntat, luni, seful OPSPI, Remus Vulpescu, precizand pana pe data de 22 septembrie trebuie informati reprezentantii FMI cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

 

Decizia presedintelui OPSPI privind amanarea termenului de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim tine cont de trei actiuni în instanta depuse de presedintele PP-DD, Dan Diaconescu. Diaconescu a depus în ultimele zile trei actiuni în anulare, una împotriva unei hotarari a adunarii generale a actionarilor Oltchim, celelalte vizand suspendarea si anularea procedurii de privatizare si a contractului de privatizare care ar urma sa fie încheiat.

 

Seful OPSPI a mai anuntat ca societati care reprezinta Gazprom au solicitat amanarea cu doua saptamani a termenului limita pentru depunerea ofertelor de privatizare la Oltchim pentru a analiza impactul litigiilor aparute în ultimele zile privind combinatul chimic.

 

Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a cerut, saptamana trecuta, în instanta, anularea hotararii AGA de la Oltchim prin care s-a aprobat metoda de privatizare, care presupune si preluarea unor datorii de 1,8 miliarde lei catre AVAS.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos