Incarca-te energetic si revigoreaza-ti corpul MERGAND DESCULT!

35

Mersul descult actioneaza asupra organismului pe mai multe niveluri, de la cel psihologic pana la cel energetic sau fiziologic, informeaza realitatea.net.

Mersul în natură desculţ reface ţesuturile şi reduce durerile musculare, spun experţii. În plus, dacă va plimbaţi pe pietre, în apă, pe pământ sau pe lemn daţi posibilitatea picioarelor să îşi folosească toţi muşchii!

Omenirea a mers desculţă vreme de milenii…Până când, cu 40.000 de ani în urmă, a inventat un fel de pantof! Omul modern îşi mai aduce aminte cât de bine este să meargă şi desculţ! În anii 60, generaţia hippie a aruncat pantofii. Anii ’80 au apreciat că gestul era, totuşi, în afară contemporaneităţii. În Marea Britanie există însă, un nou curent graţie lui John Woodward, un plimbăreţ pasionat, care a lansat cursurile de alergat desculţ în anii 2000. Există numeroase organizaţii care îndrumă clar: lăsaţi picioarele libere şi mintea le va urmă!

Mersul desculţ va poate oferi energie! Este primul cuvânt la care va puteţi gândi. Şi care are şi o demonstraţie ştinţifică în spate. Pielea este un conductor bun, iar mersul desculţ facilitează un transfer de electroni liberi către corp. Aceşti electroni, spun experţii, sunt antioxidanţi puternici. Ei schimbă, în bine, frecvenţa cardiacă, luptă cu îmbătrânirea şi reduc inflamaţiile. China a făcut din mersul desculţ o ştiinţă în sine. Cărările amenajate cu pietre sunt dedicate reflexoterapiei şi restabilesc armonia dintre trup, suflet şi psihic.


Citeste si:


Mersul desculţ pe pietrele de râu face un masaj complet în talpă. După 10-20 de minute poate apărea senzaţia uşoară de durere, dar specialiştii spun că acesta poate fi un semn că depozitele de toxine au fost puse în circulaţie. Există o lista întreagă de afecţiuni care se pot ameliora sau chiar trata prin această metodă: de la coliţe, constipaţie sau balonare la cistite şi migrene. Băile reci la picioare sau pe tot corpul sunt contraindicate persoanelor care suferă de boli respiratorii, mai ales infecţioase, celor cu probleme cardiace, accidente vasculare sau în perioadele de ciclu menstrual. Întrebaţi deci, medicul înaintea oricărei terapii sau a schimbării modului de viaţă!

Atenţie însă, pe ce tip de lemn alegeţi să mergeţi desculţ. Un blat tare sau plin de aşchii va poate face rău în loc de bine!