Acasă Comentariul zilei Parintele Constantin Necula de la Mitropolia Ardealului: Eu sunt pe RockFM cam...

Parintele Constantin Necula de la Mitropolia Ardealului: Eu sunt pe RockFM cam patru ore pe zi! Exista deja foarte multi rapperi care pun texte crestine pe muzica lor!

22

Singurulo preot care a avut curajul sa iasa in mijlocul manifestantilor din tara in ultimele zile a acordat un interviu savuros agentiei de presa Agerpres in care vorbeste despre muzica rock, satanisti, rapperi si dogma crestin ortodoxa.

Eu sunt pe Rock FM cam patru ore pe zi. Îmi fac temele la matematică, unde mai lucrez sau în ceea ce privește o lectură ușoară, ascult Rock FM. Săptămâna trecută m-am dus la Hard Rock în București să cumpăr un tricou pentru fiica mea. Era un tânăr remarcabil care vindea acolo, care mi-a zis: ‘părinte nici nu știu cum să îți spun, sărut-mâna, salut, bine ai venit’. Cred că nu se întâmplase ca o reverendă să treacă printre lucrurile de acolo”, a spus preotul Constantin Necula.

Singurul preot care a apărut zilele acestea în mijlocul protestatarilor din Sibiu și s-a rugat cu ei, deși era huiduit și înjurat de o parte dintre aceștia, Constantin Necula spune că nu este împotriva rockerilor și nu crede că toți rockerii sunt sataniști. Părintele Necula mărturisește că era să fie arestat înainte de 1990 pentru că asculta Beatles în Sala Sporturilor din Brașov.

„Eu cred că nu toți rockerii sunt sataniști așa cum cred că nu toți ortodocșii sunt ortodocși, în aceeași măsură. Nu (am nimic împotriva rockerilor n.r.). În special, nu am nimic împotriva rockerilor români, care sunt mai echilibrați. Iar eu, prima dată, era să fac pușcărie sub comuniști, pentru că m-am dus să ascult Beatles la Sala Sporturilor din Brașov. Eu am fost crescut într-o țară unde erau mai multe spitale decât biserici, nu prea aveam unde să ne întâlnim tinerii și atunci ne întâlneam la Sala Sporturilor și ascultam Beatles și ne-au săltat pe toți atunci”, spune preotul Constantin Necula, în interviul acordat AGERPRES.


Citeste si:

Reactia unui preot la valul de ura impotriva Bisericii: Daca politicienii au mers la Colectiv nu inseamna ca sunt solidari, ei fac bai de multime!

Niciun PREOT nu a mers la locul TRAGEDIEI: Oamenii aia il venerau pe DIAVOL! Au cautat moartea, asta au gasit!


Întrebat dacă texte ortodoxe ar putea fi pe comunicate și pe o altfel de muzică decât cea religioasă, preotul Constantin Necula a răspuns: „Există deja foarte mulți rapperi din zona Buzăului, din zona Râmnicu Sărat, care pe texte ortodoxe au muzică rap. Nu deranjează pe nimeni. Ideea că Biserica Ortodoxă este foarte închisă este încă una din marile stupizenii pe care le-am auzit de peste 20 de ani.”

Părintele Necula crede că acordul dat de Papa Francisc ca discursurile sale să fie puse pe ritmuri pop și rock „este un mod anume de a te face simpatic”, referitor la faptul că în 27 noiembrie va fi lansat „Wake Up!”, primul LP aprobat de Vatican cu discursuri ale Papei pe ritmuri pop și rock.

„Este răspunsul, probabil, la faptul că Mitropolitul Clujului le-a pus celor 6.000 de copii prezenți la Cluj, de care presa nu a vorbit deloc, la una din cele mai mari conferințe ortodoxe din Europa, le-a chemat trupa Holograf, să le cânte copiilor. Nu este albumul Papei, Papa și-a dat acordul ca discursurile lui să fie folosite. E un mod anume de a te face simpatic. Poate să fie bun, poate să fie rău, asta o poate judeca Biserica Catolică, spre deosebire de ei, eu nu pot să judec un act al Bisericii Catolice”, a mai spus părintele Necula.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos