24.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024
AcasăDivertismentComentariul zileiParintele Necula de la Mitropolia Ardealului: Ca preot ortodox sunt dușman al...

Parintele Necula de la Mitropolia Ardealului: Ca preot ortodox sunt dușman al poporului, din cauza mea nu avem autostrăzi! Nu ne-a pierdut crestinismul, cat OMENIA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

”În ultimele săptămâni, un soi de cocleală mi s-a așezat în gâtul cuvintelor. Le rostesc mai greu, privesc temător spre interlocutor, cu frica – până azi negustată – de a nu dărâma un echilibru extrem de fragil care s-a născut între mine și interlocutorii mei”.

Părintele Constantin Necula a publicat pe site-ul republica.ro un comentariu în care își prezintă impresiile care l-au marcat după evenimentele de după incendiul de la Clubul Colectiv din București.


Citeste si:

Parintele Constantin Necula de la Mitropolia Ardealului: Eu sunt pe RockFM cam patru ore pe zi! Exista deja foarte multi rapperi care pun texte crestine pe muzica lor!


”Aflu de vreo doi ani că sunt, ca preot ortodox, dușman al poporului. Că mi se poate imputa orice, de la lipsa autostrăzilor, la violuri prin sate necunoscute, că spăl creiere și le livrez unei contabilități facturante în viitorii 20 de ani. Da, la atât reduc unii botezul, la încă un om pe care Biserica va pune, nu-i așa, birul. Pot să am 6000 de profesori de religie cuminți și decenți în ceea ce fac, aflu doar de câte unul care n-ar fi avut în veci dreptul de a urca la catedră, chiar dacă asemenea lui sunt sute și în alte domenii. Pe mine decența și cordialitatea cu „ceilalți” mă îndeamnă să tac cu dragoste, pe vânătorii de recompense media, nu. Chiar dacă am mii de preoți decenți, legați de comunități prin mii de fire, eu aflu extras din cotidian despre excesul vreunui preot fixat în propria opinie”, scrie Constantin Necula.

Întregul comentariu îl puteți citi aici

Ultimele stiri