Acasă Turism Patru companii din turism au fuzionat. Grupul rezultat va ajunge la...

Patru companii din turism au fuzionat. Grupul rezultat va ajunge la un rulaj financiar de peste 70 milioane euro

Patru dintre liderii pieţei autohtone de turism se regasesc de astazi sub un brand comun, Grupul Christian Tour.

Miscarea anului in materie de turism – asa cum este considerata asocierea dintre Christian Tour (lider în vacanţe internaţionale), Pegas Holidays (singura agenţie din România cu prezenţă importantă pe pieţele din afara ţării), Europa Travel (cel mai mare turoperator pe vacanţe low cost) şi Bibi Touring (turoperator de top specializat exclusiv in turism intern) – va garanta romanilor vacante la standarde europene, sigure, cu pana la 50% mai ieftine. Christian Tour a achizitionat parti sociale din celelalte companii, devenind astfel un grup de firme, cu actionariat comun.

,,Datorită noii fuziunii, în care cele patru companii îşi păstrează identitatea brandului, estimăm că în 2013 vom avea un rulaj financiar de peste 70 de milioane euro. Planurile noastre includ, pentru viitor, înfiinţarea unei divizii hoteliere, precum şi una de transport aerian. Dorim să împingem cât mai mult turismul românesc, nu numai pe cel de litoral, ci şi pe cel montan şi balneo. De asemenea, vom face o serie de pachete pentru seniorii străini care vor veni în România, avem deja o astfel de piaţă în Cehia. Vom acorda o atenţie deosebită turismului low cost, deoarece turismul de lux nu a suferit deloc în perioada de criză, mergând pe un trend ascendent. Mai mult chiar, pentru destinaţiile exotice, creşterea a fost chiar de 100%”, a spus Christian Pandel, managerul Christian Tour.

Evenimentul de lansare a Grupului Christian Tour a fost marcat printr-o conferinţă, in cadrul careia au fost anuntate planurile de viitor ale noii constructii rezultate in urma parteneriatului semnat.

„Asocierea celor patru agenţii nu va schimba cu nimic statutul turoperatorilor; fiecare va rămâne specializat pe ofertele turistice pe care s-a consacrat, dar va prelua şi oferte din catalogul celorlalţi parteneri ai grupului. De exemplu, cine va vrea să cumpere turism intern de la Christian Tour, va găsi oferte diversificate de la Bibi Touring, poate alege vacanţe low cost puse la dispoziţie de Europa Travel sau pachete de lux oferite de Pegas Holidays. Această colaborare va aduce o ofertă bogată în agenţii, o paletă mai largă de destinaţii şi turism la cele mai înalte standarde. Vrem ca turiştii să fie mulţumiţi de raportul calitate-preţ şi colaborarea să fie benefică turiştilor ”, a explicat Cristian Pandel.

Asocierea va permite fiecareia dintre agentii, precum si grupului, sa se dezvolte si sa identifice noi modalitati de a raspunde la cererile clientilor. „ Intrarea în Grupul Christian Tour va insemna un produs bun – turismul intern de la Bibi Touring , promovat prin intermediul celei mai mari retele distribuţie din ţară (peste 1.200 de agenţii)”, a spus Adrian Voican, director Bibi Touring. La randul sau, Marius Pandel, manager Pegas Holidays, considera ca experienta, forta financiara, profesionalismul si know how-ul liderilor pietei de turism vor contribui la succesul Grupului, iar fuziunea le va da puterea de a fi competitivi

„Intrarea agenţiei Europa Travel în Grupul Christian Tour înseamnă posibilitatea de a menţine creşterea susţinută şi constantă înregistrată în ultimii ani, prin suportul oferit de forţa şi notorietatea grupului în negocierile cu furnizorii, cu revânzătorii, implicit faţă de turişti”, a completat Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

 

Numarul turistilor care vor apela la serviciile Grupului Christian Tour anul viitor va depasi 200.000 de persoane, estimeaza Christian Pandel. In ceea ce priveste rulajul din vanzari, acesta va ajunge anul acesta la 35 milioane euro, cu 40% mai mult decat in 2011. Pentru 2013, asteptarile managerilor Christian Tour se ridica la 70 milioane de euro, ceea ce ar plasa Grupul pe primul loc pe piata de turism din Romania. Planul de dezvoltare al Grupului include, pe langa divizia de transport rutier, o divizie hoteliera si, in perspectiva, o divizie de transport aerian.

 

Ca prim efect al acestei asocieri, creşterea majoră a numărului de turişti ai Grupului Christian Tour a dus la scăderea tarifelor pentru vacanţele de anul viitor. Totodată membrii grupului lucrează la un program inedit de fidelizare şi bonusare, care oferă turiştilor, dar şi partenerilor revânzători posibilitatea de a beneficia de discounturi, bonusuri şi vacanţe dintre cele mai apreciate. Acestea acoperă o plajă diversă, de la sejururile interne, la pachetele exotice; de la călătoriile low cost, la vacanţele clasice.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentGSK a lansat primul raport de sustenabilitate al unei companii farmaceutice din Romania
Articolul următorReteaua Regina Maria a deschis Spitalul Baneasa