Acasă Economie Privatizarea Oltchim, intre Rusia si SUA

Privatizarea Oltchim, intre Rusia si SUA

59

Dan Diaconescu s-a intors miercuri la 13.00, cu o cursa Viena-Bucuresti, si a declarat presei ca s-a aflat in Germania, Franta, Spania, Monaco si Austria. El a adaugat ca in timpul deplasarii in strainatate a fost „urmat” de reprezentanti SIE, care i-au „asigurat protectia”.

Diaconescu a mai spus ca de la ora 14.00 are o intalnire foarte importanta, fara sa ofere detalii.

 

Intrebat insistent de catre jurnalisti daca detine banii pentru preluarea Oltchim, Diaconescu a raspuns afirmativ, precizand ca va semna contractul „cand guvernul va accepta conditiile”, iar fondurile vor fi platite „cat de repede va dori guvernul sa ia banii”.

Potrivit avocatilor acestuia, Dan Diaconescu cere OPSPI sa asigure plata salariilor restante ale angajatilor combinatului Oltchim, sa stabileasca modalitatea concreta privind preluarea Arpechim si sa garanteze ca niciun creditor de stat nu va cere insolventa combinatului dupa semnarea contractului de preluare a actiunilor.

 

De la aeroport, Dan Diaconescu a plecat spre la Ambasada SUA la Bucuresti. Diaconescu a stat aproximativ acolo 45 de minute, la iesire el refuzand sa stea de vorba cu jurnalistii.

Ambasada SUA la Bucuresti a confirmat, pentru Mediafax, ca Dan Diaconescu urma sa aiba miercuri o intrevedere la sediul misiunii diplomatice, insa nu cu ambasadorul Mark H.Gitenstein, ci cu un alt oficial al Ambasadei.

 

Pe de alta pare, ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malghinov, s-a aflat pentru aproximativ o ora in sediul Ministerului Economiei, la o zi dupa ce premierul Ponta a afirmat ca firma rusa TISE nu exclude interesul de a continua cooperarea cu Guvernul pentru „o viitoare privatizare sau investitie”. Autoritatile nu au oferit amanunte privind discutiile de la minister.

 

Tot ieri, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Economiei sa pregateasca pentru luni, cand expira termenul in care Dan Diaconescu poate achita pretul pe actiunile statului la Oltchim, ambele variante de actiune ale Guvernului, inclusiv planul care prevede initierea procedurii de administrare speciala.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos