Acasă Politica Romanul Victor Ponta are bunici albanezi! Citeste dezvaluirile lui Robert Turcescu!

Romanul Victor Ponta are bunici albanezi! Citeste dezvaluirile lui Robert Turcescu!

42

Romanul Victor Viorel Ponta, prim-ministru si candidat la presedintie are bunici albanezi in urma unor informatii disponibile pe internet care demonstreaza de ce ar fi ales tatal lui Victor Ponta sa-si schimbe numele.

Romanul Victor Ponta are bunici albanezi! Citeste dezvaluirile lui Robert Turcescu!0

“Ma intreaba foarte multa lume de unde e numele de Ponta. Pot sa va spun ca familia mea a venit din Trieste, la Pecica, a fost adusa de catre imparatul austro-ungar pentru a construi si a pietrui drumul de la Pecica la Nadlac si, uite, dupa o suta si ceva de ani m-am dus cu domnul ministru Rus sa constatam cum am facut in Romania, la intrarea din Europa in Romania, deci de la Nadlac la Pecica, 22 de kilometri de autostrada, foarte frumosi, care se termina in camp. […] Acum sigur lucram, facem proceduri sa-l terminam pe al doilea, ca din camp sa se duca, intr-adevar, in centura Aradului si, practic, macar de la Timisoara, daca nu de la Bucuresti, dar de la Timisoara pana la Viena sa mergi pe autostrada. Vedeti cum aseaza istoria lucrurile, ca dupa o suta si ceva de ani poate reusesc eu sa fac, din drumul pietruit de familia Ponte, sa fac autostrada sau sa o inaugurez.”- Victor Ponta in emisiunea Sinteza Zilei din 18.08.2014, Antena 3.

Domnul Ponta pare sa aiba dreptate. In comuna Pecica am identificat cu ajutorul siteului de AICI, cinci persoane avind numele de familie Ponta:

Romanul Victor Ponta are bunici albanezi! Citeste dezvaluirile lui Robert Turcescu!1

In plus, pe profilul de Facebook al unui domn numit “Dan Blana”, a aparut la un moment dat, pe post de poza de profil, un certificat de deces unde putea fi identificat, de asemenea, numele de Ponta. Din pacate, aceasta pagina de Facebook nu mai este accesabila in acest moment. Dar am avut grija sa fac o copie a documentului. Iata-l:

Romanul Victor Ponta are bunici albanezi! Citeste dezvaluirile lui Robert Turcescu!2

Asa cum se poate observa, este vorba de certificatul de deces al unei doamne, Ana Balan, nascuta in 1898, ai carei parinti se numeau Ilie Ponta si Hermina Ponta. Ana Balan era nascuta in Pecica-Arad si domicilia, la momentul decesului survenit in 29 septembrie 1970, in Gradinari, judetul Caras-Severin.

In lipsa unui punct de vedere al familiei Ponta, nu poate fi stabilita relatia de rudenie cu persoanele numite Ponta din documentele de mai sus. Dar, potrivit afirmatiilor facute la Antena 3 de premier, e clar ca neamul Ponta are radacini in comuna Pecica din Arad, asa cum insusi Victor Ponta afirma in august 2014 la emisiunea Sinteza Zilei.

In martie 2014, cu ocazia vizitei facute la Tirana-Albania, domnul Victor Ponta afirma:

“Este prima data cand ma aflu in Albania, la Tirana, si sper sa revin cu alta ocazie.Familia bunicului meu a plecat din Moscopole spre Romania, asa incat ar fi trebuit sa ajung pana acum aici, dar e bine ca am ajuns si acum”. 

De aceasta data, domnul Ponta se referea la descendenta sa pe linie materna, incercind astfel sa explice provenienta numelui de fata al mamei sale, doamna Cornelia Naum.

Deducem din cele doua declaratii facute de domnul Ponta (una facuta la Antena 3, cealalata in vizita la Tirana) ca numele de Ponta vine pe linie paterna (mama lui purtind numele “de fata” Naum).

Rezulta, prin urmare, ca tatal lui Victor Ponta ar fi trebuit sa poarte numele de familie Ponta. Ciudat este ca, atit domnul Ponta, cit si mama domniei sale, Cornelia Naum au vorbit in mai multe rinduri despre un bunic preot al domnului Victor Ponta. Iata un fragment edificator din aceeasi emisiune, de la Antena 3, din august 2014:

“Am spus un lucru sambata, am fost la slujba pentru comemorarea Sfantului martir Constantin Brancoveanu si patriarhul m-a chemat in altar. La iesire am fost intrebat: dar aţi mai fost in altar, aţi fost in biserica? Si am spus: da, am fost la bunicul meu, care era preot, si ma lasa in altar, ca eram copil si… Duminica, toata propaganda basista a facut cercetari sa dovedeasca ca n-am niciun bunic preot si ca mint. Pe bunicul meu il cheama Alexandru Bucur, este inmormantat la Dascalu, exact unde a fost preot atat de mulţi ani”. (Victor Ponta in emisiunea Sinteza Zilei- Antena 3, august 2014).

Apare, asadar, intrebarea: din partea cui era bunicul Alexandru Bucur? Din partea mamei (Cornelia Naum) sau din partea tatalui (Nicolae “Ninel” Ponta)? Sicum se face ca pe bunicul lui Victor Ponta il chema Bucur, nicidecum Ponta sau Naum?

Sursa: turcescu.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos