15.6 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiZece lucruri pe care nu le stiai despre Abraham Lincoln

Zece lucruri pe care nu le stiai despre Abraham Lincoln

in:

Stiri pe acelasi subiect

Abraham Lincoln a fost al 16-lea presedinte a Americii. Acesta a ocupat aceasta functie din anul 1861 pana in anul 1865, cand a fost asasinat. Iata o lista de zece lucruri interesante pe care probabil nu le stiai despre acest maret om, potrivit celor de la toptenz.net:

10. Cariera sa in Drept

USPSLincoln3

A. Lincoln este foarte cunoscut datorita functiei de presedinte al Americii pe care a ocupat-o. Putini stiu insa, ca A. Lincoln, inaintea functiei de presedinte, a fost cel mai cunoscut avocat al statului Ilinois. Acesta si partenerul sau au instrumentat peste 5000 de cazuri. Acesta nu facea nazuri in legatura cu felul acestora, acceptand orice caz i se propunea. De asemenea, Lincoln era foarte cunoscut pentru pregatirea de care dadea dovada in domeniul dreptului Constitutional.

9. Era un vanator pasionat

president-abraham-lincoln

Inca din perioada adolescentei sale, s-au gasit dovezi care atesta acest lucru, A. Lincoln era un mare pasionat de vanatoare. Spre sfarsitul vietii sale aceasta uriasa pasiune nu a mai putut sa fie onorata datorita stilului sau de viata.

8. Se duela cu sabii

888767-CAB46055423962

In urma unor neintelegeri cu unul dintre adversarii sai politici pe nume James Shields, A. Lincoln a fost provocat la lupta. Impotriva regulilor duelului, arma aleasa de Lincoln a fost o sabie. Duelul nu s-a mai desfasurat, cei doi impacandu-se.

7. Avea o multime de animale

alexander_gardner_-_abraham_lincoln-1

Cu toate ca era pasionat de vanatoare, A. Lincoln avea o multime de animale de companie la Casa Alba. Acesta era un iubitor de pisici. Familia Lincoln a mai avut cativa iepuri si un cal pe nume Batranul Bob.

6. Asasinarea

The_Assassination_of_President_Lincoln_-_Currier_and_Ives_2

Asasinarea lui A. Lincoln s-a petrecut in loja teatrului Ford din Washinton. O ipoteza sustine ideea ca ucigasul, actorul John Wilkes Booth, a fost gasit si ucis. O alta ipoteza sustine ideea ca nu el ar fi fost cel ucis, acesta fiind liber pana in ultima clipa.

5. Drepturile femeilor

3072608-five-dollar-bills-abraham-lincoln

Acesta a crezut cu tarie in principiul de libertate si dreptul de vot al femeilor. Unii istorici considera mostenirea sa foarte importanta in privinta drepturilor femeilor.

4. Barba lui Lincoln

abraham-lincoln

Barba sa este una dintre cele mai celebre din lume. Povesta ei este foarte interesanta.Cu toate ca era un trend, Lincoln nu era foarte incantat de ideea de a-si lasa barba sa creasca, dar o fetita pe nume Grace Bedell a reusit sa-i schimbe preferintele. Fetita i-a scris o scrisoare prin care-l ruga sa-si lase barba. Argumentul final al acesteia a fost unul politic, daca-si va lasa barba, barbatii vor vota pentru el. Daca barba l-a ajutat sau nu, cert este ca acesta a castigat alegerile.

3. Partidul Republican

Lincoln-Hamlin-banner-3600loc

Multi cred ca Partidul Republican a fost fondat de A. Lincoln, pana si Presedintele Obama a facut aceasta eroare in timpul unui discurs. A. Lincoln s-a alaturat partidului la foarte putin de fondarea acestuia, dar nu a fost fondatorul. Fondatorul Partidului Republican este John C. Fremont.

2. Bunicul lui A. Lincoln

1f39ce41-2687-4bba-b178-4fcffbb34499

Bunicul lui, pe nume Abraham Lincoln, a fost capitan al armatei. Presedintele Lincoln nu a apucat sa-si cunoasca bunicul pentru ca acesta a murit pe campul de lupta.

1. Sclavia

sculpture-of-abraham-lincoln

Nimic nu este mai gresit interpretat decat viziunea acestuia despre sclavie. Unii zic ca acestuia nu-i pasa de sclavi si ca-i dorea disparuti. Altii spun ca a fost unul dintre cei mai mari sprijinitori ai acestora. Lucrurile sunt mai complicate de atat. Parerile sale s-au schimbat in decursul timpului, iar ideile sale in ceea ce priveste coloniile de negrii, nu erau cauzate de idei rasiste, ci de ideile acestuia. Acesta era de parere ca negrii chiar daca vor fi integrati in societate, tot nu vor fi tratati la fel ca ceilalti oameni.  A. Lincoln a fost cu adevarat un luptator impotriva sclaviei in acele vremuri.

Ultimele stiri