18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTOP 10 minciuni DOVEDITE din cauza carora lumea a ajuns OBEZA!

TOP 10 minciuni DOVEDITE din cauza carora lumea a ajuns OBEZA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

10) Dietele sarace in carbohidrati sunt ineficiente si daunatoare
Dietele sarace in carbohidrati au fost la moda o perioada de timp. Fiind bogate in grasimi, astfel de diete au fost puse la zid de diversi nutritionisti si mass media. S-a sustinut ca aceste diete nu au o baza solida si sunt daunatoare.

Dar, incepand cu 2002, peste 20 de studii au fost dedicate efectelor dietelor low-carb asupra sanatatii. Concluziile sunt:

dietele sarace in carbohidrati duc la o scadere semnificativa a tensiunii arteriale.
dietele sarace in carbohidrati in care oamenii pot manca cat vor sunt mai eficiente decat dietele sarace in grasimi care au si restrictii calorice.
dietele sarace in carbohidrati cresc colesterolul bun (HDL) si scad trigliceridele, mai mult decat o fac dietele sarace in grasimi.
dietele sarace in carbohidrati schimba structura colesterolului rau (LDL), din molecule mici si dense, in molecule mari, care sunt mai putin periculoase.
dietele sarace in carbohidrati au un impact pozitiv asupra diabetului de tip II, ameliorand simptomele si nevoia de medicatie.
dietele sarace in carbohidrati sunt mai usor de urmat decat cele sarace in grasimi, pentru ca dau o senzatie mai mare de satietate si reduc mai eficient foamea.
Dietele sarace in carbohidrati nu sunt necesare pentru cei care sunt foarte activi, si se antreneaza aproape zilnic la o intensitate medie spre mare. Dar pentru cei care sunt sedentari, sau au un nivel mic de activitate fizica, aceste diete pot face minuni.
In ciuda acestor dovezi, inca sunt destui nutritionisti care sustin ca dietele sarace in carbohidrati sunt periculoase, si promoveaza dietele sarace in grasimi.

Concluzia: Dietele sarace in carbohidrati sunt cele mai eficiente si sanatoase diete pentru a slabi si a revigora metabolismul.

Ultimele stiri