18.6 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiTOP 10 minciuni DOVEDITE din cauza carora lumea a ajuns OBEZA!

TOP 10 minciuni DOVEDITE din cauza carora lumea a ajuns OBEZA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

9) Uleiurile rafinate sunt sanatoase
Grasimile polisaturate scad rsicul aparitiei unor boli cardiovasculare. De aceea, multa vreme s-a recomandat consumul de uleuri vegetale, precum uleiul de soia, uleiul de floarea soarelui sau uleiul de porumb.
Dar trebui sa intelegam ca exista mai multe tipuri de grasimi polisaturate, in principal omega-3 si omega-6.

Omega-3 il obtinem din peste si animale hranite cu iarba, iar principala sursa de omega-6 sunt uleiurile vegetale rafinate. Chestia este ca trebuie sa avem o anumita balanta intre omega-3 si omega-6. Majoritatea oamenilor consuma prea putin omega-3 si mult prea mult omega-6.

O cantitate prea mare de omega-6 in corp duce la cresterea inflamatiilor, un proces care joaca un rol cheie in declansarea unor boli si in acumularea de grasime. Consumul de uleiuri vegetale rafinate este asociat cu boli de inima si obezitate. Daca vrei sa fii sanatos si sa slabesti, consuma omega-3 dar evita uleiurile rafinate. Tine minte ca nu e valabil si pentru uleiurile presate la rece, in special cele de masline sau nuca de cocos, care au un continut mare de omega 3 si moderat de omega-6.

Concluzia: Consumul excesiv de uleiuri vegetale rafinate duce la cresterea inflamatiei in corp, o stare in care esti predispus la boli de inima si ingrasare.

Ultimele stiri