Si vicepremierul Liviu Dragnea a votat in jurul orei 09.00 la Liceul A.D Xenopol din Capitala. Insotit de social-democratii Darius Valcov si Andrei Dolineanschi, Dragnea a declarat ca a votat „romaneste”, „pentru cineva care stie cum se conduce o tara” si a adaugat ca „orice bun roman este bine sa voteze romaneste”.

liviu dragnea

”In primul rand am votat romaneste, pentru ca astazi sunt alegeri pentru cea mai inalta functie din statul roman si, ca orice bun roman, am venit sa votez romaneste”, a spus Dragnea.

El a aratat ca ”presedintele este comandantul suprem al Armatei, este seful Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, este garantul unitatii teritoriale a statului roman”.

”De aceea, orice bun roman este bine sa voteze astazi romaneste. Am votat, de asemenea, pentru garantia ca nu vor mai fi taiate niciodata pensiile si salariile, pentru garantia ca ceea ce s-a facut bine in ultimii ani va fi continuat, cresterea economica va ajunge si in buzunarele romanilor si, nu in ultimul rand, am votat pentru cineva care stie cum se conduce o tara”, a mai spus el.

Dupa ce si-a exprimat optiunea electorala, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca se asteapta la o prezenta buna la vot, precizand ca ”interesul este foarte mare, chiar daca nu a fost o campanie foarte prezenta sau foarte activa”, aratand ca spera sa nu fie incidente.

”Din ceea ce stiu eu, pana acum sunt in jur de 1,6, 1,7 prezenta, cu judete traditionale, unde prezenta este mai mare, cum ar fi Teleorman, Ilfov, Dolj, Olt. Cred ca interesul este foarte mare pentru vot, chiar daca nu a fost o campanie foarte prezenta sau foarte activa. Sper sa vina lumea la vot si sa vina romanii sa isi voteze presedintele si sa avem un tur II mult mai clar”, a spus Dragnea.

El a mai aratat ca merge la partid, ca orice sef de campanie, si ca va sta pana la noapte, cand se numara toate voturile.

”Sper sa nu fie incidente, am vorbit cu toate organizatiile, cu toate structurile locale, sa nu raspunda la provocari, sa desfasoare campania in conditii corecte, sper ca nici ceilalti contracandidati sau staff-ul acestora sa nu genereze incidente, pentru ca este important ca oamenii sa fie lasati sa voteze liber, sa nu fie tulburati, sa avem niste alegeri care sa ne asigure, pentru urmatorii cinci ani, stabilitate in tara asta, pentru ca este interesul tuturor”, a mentionat Dragnea.

Vicepremierul a fost intampinat la intrarea in sectia de votare din cadrul Liceului A.D. Xenopol de un grup de militanti PSD, care au aplaudat atat la intrarea acestuia in sectia de votare, cat si la plecare. Dragnea a discutat cateva minute cu simpatizantii PSD.”Ati fost la vot? Daca nu, sa mergeti”, le-a transmis acesta social-democratilor. ”Doamne ajuta!”, le-a mai spus el, inainte de a pleca.

Sursa: Mediafax