Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a votat la liceul Jean Monnet, el exprimandu-si speranta ca Romania sa marcheze un moment de intrare in normalitate si apreciind ca doar o guvernare coerenta poate sa asigure acest deziderat.

Ion-Iliescu

„Am votat cu ganduri de bine, de bine pentru tara. Sper sa marcam un moment de intrare in normalitate pentru tara. Asta este elementul de baza”, a afirmat Iliescu.

El a aratat ca numai o guvernare coerenta poate asigura normalizarea generala.

„Sper sa intram intr-o normalizare generala in viata politica, in viata sociala. Sunt premise, sunt niste starturi care trebuie consiolidate si numai o guvernare coerenta, in care toti factorii de putere sa conlucreze, poate sa asigure asa ceva. Asta este esenta acestei optiuni la vot de astazi”, a spus Iliescu.

El a mai aratat ca intrarea in normalitate e data de si de faptul ca „singurul element de culoare” a disparut din confruntarile electorale.

„Nu a fost o campanie prea densa daca ne uitam in urma la primele campanii de dupa ’90. Dar e firesc, adica am intrat intr-un proces de normalizare. Singurul element de culoare a disparut din esichierul confruntarilor electorale, asa ca intram intr-o faza de normalitate”, a spus Iliescu.

Presedintele de onoare al PSD a venit la vot singur, fara a fi insotit de sotia sa, Nina.