Acasă ACTUALITATE INCREDIBIL! Ucraina indreapta tancurile si mitralierele CATRE Romania! Minoritatea romaneasca ar VREA...

INCREDIBIL! Ucraina indreapta tancurile si mitralierele CATRE Romania! Minoritatea romaneasca ar VREA INDEPENDENTA!

54

Mai multi militari ucraineni au anuntat înfiinţarea unui batalion ce va opri o ipotetică intervenţie militară a României în Ucraina. Prin asemenea declaraţii, dar şi prin intermediul zvonurilor că minoritatea română din regiunea Cernăuţi pregăteşte acţiuni de protest, se urmăreşte tensionarea relaţiilor interetnice din regiune.

Presa rusă a titrat masiv o ştire apărută pe un site ucrainean din oraşul Ivano-Frankovsk. Este vorba despre înfiinţarea unei brigăzi militare pentru apărarea în faţa unor posibile pretenţii teritoriale din partea României, scrie onlinereport.ro.

Politologul român din Cernăuţi Marin Gherman a declarat pentru Adevărul că ştirea este una autentică. Conferinţa de presă a avut loc pe 21 septembrie, iar primul portal de ştiri care a publicat informaţia a fost site-ul ucrainean styknews.info. Iniţial, Marin Gherman a pus la îndoială că reprezentanţii Ministerului Apărării ucrainean ar fi putut să facă declaraţii care ar tensiona relaţiile dintre România şi Ucraina.


Citeste si:

Rusia a inceput constructia unei baze militare IMENSE, langa granita cu Ucraina, la mai putin de o mie de km de Romania!

Germania: Rusia va ATACA Ucraina prin Transnistria!

”Dupa Ucraina, Rusia va ataca Turcia!” – profetiile lui Vilna Gaon S-AU ADEVERIT!


Înregistrarea de la conferinţă care confirmă autenticitatea informaţiei a apărut pe internet a doua zi, 22 septembrie. Ştirea realizată de televiziunea ucraineană confirmă faptul că Ucraina înfiinţează o nouă brigadă „pentru apărarea în faţa unor ipotetice pretenţii teritoriale asupra Bucovinei din partea României“.

REACŢIA LIPSĂ

Marin Gherman declară că informaţia a scandalizat locuitorii din Bucovina. „Nu este normal când România ratifică Acordul de Asociere la UE al Ucrainei, iar Kievul se pregăteşte de războaie ipotetice. În acest sens Ministerul de Externe al României ar trebui să reacţioneze”, consideră Marian Gherman. România a fost primul stat membru al UE care a ratificat, la 3 iulie 2014, Acordurile de Asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

Jurnalistul român din Cernăuţi Vitalie Zâgrea consideră că ideea privind formarea unui batalion care să se opună unor ipotetice pretenţii teritoriale din partea României este contraproductivă şi creează tensiuni între cele două state. „Nu e momentul să se formeze un asemenea batalion întrucât prim-ministrul şi Ministrul de Externe al României, care au vizitat Kievul în ultimele două luni, s-au pronunţat deschis că România este ţara care susţine Ucraina. Până ieri România era considerată de Ucraina cel mai mare duşman, acum România este unul dintre cel mai buni prieteni. Rusia era cel mai mare prieten, acum este duşman”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos